Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Ένα μυστηριώδες δάσος γεμάτο… παπούτσιαΔιασχίζοντας κανείς το Οντάριο του Καναδά έρχεται αντιμέτωπος με ένα περίεργο θέαμα. Η Patty Maher, μια φωτογράφος από την περιοχή, οδηγούσε σε έναν δρόμο κοντά στην κωμόπολη Όραντζβιλ, όταν αντίκρισε ένα σημείο του δάσους γεμάτο με παπούτσια και αποφάσισε να το απαθανατίσει.

Πλησιάζοντας, διαπίστωσε ότι υπήρχαν εκατοντάδες παπούτσια που ήταν είτε καρφωμένα στα δέντρα, είτε κρεμασμένα στα κλαδιά τους ή τοποθετημένα στο έδαφος.


Έκπληκτη η φωτογράφος σκέφτηκε ότι τα παπούτσια στο σημείο αυτό θα μπορούσαν να αποτελούν κάποιο είδος μνημείου για κάποιον που έχασε τη ζωή του σε κάποιο δυστύχημα. Αφού συμβουλεύτηκε τις τοπικές αρχές, την ενημέρωσαν ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιο δυστύχημα στην περιοχή, γεγονός που διαιωνίζει το μυστήριο. 

Γύρω από κάποια δέντρα υπάρχουν πλαστικοί σκελετοί, αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει την ύπαρξη και τη σημασία τους.


Τα παπούτσια έκαναν την εμφάνισή στους κορμούς των δέντρων για πρώτη φορά, το 1972. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορες θεωρίες που προσπαθούν να δώσουν μια εξήγηση για την ύπαρξη του μυστηριώδους δάσους παπουτσιών. 

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερο έργο τέχνης, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι αποτελεί έκφραση του κινήματος «ελεύθερο περπάτημα», το οποίο άκμασε στη δεκαετία του 1970.

Παρ΄ όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια επίσημη ή τεκμηριωμένη θεωρία που να δίνει εξήγηση σε αυτό το μυστήριο.

Διαμέρισμα 8 τετραγωνικών με στυλΗ Mary Helen Rowell ζει στο Μανχάταν, σε μία από τις πλέον διάσημες συνοικίες, στο West Village, έχοντας ως γείτονες την Μρουκ Σιλντς και τονΚάλβιν Κλέιν. Εργάζεται ως στυλίστρια σε περιοδικό μόδας και η ανάγκη της να μείνει εκεί την έφεραν μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. 

Μικρό σπίτι ή μεγάλο ενοίκιο, αν σκεφτείκανείς πως οι τιμές για ένα φυσιολογικό διαμέρισμα κυμαίνονται περί τα 3.000 δολάρια το μήνα. 

Εκείνη, όμως, βρήκε ένα δωμάτιο και για 750 δολάρια ζει στη γειτονιά των ονείρων της. 

Μόνο που έπρεπε να στριμωχτεί σε 8 τετραγωνικά και να διαμορφώσει το χώρο σε υπνοδωμάτιο, κουζίνα και μπάνιο.

Έτσι κι έκανε, με φαντασία και καλή διάθεση, δημιουργώντας ένα κουκλίστικο διαμερισματάκι που όπως λέει η ίδια στην Daily Mail δεν το αλλάζει με τίποτα.

 «Ειδική κατασκευή κρεβατιού, πτυσσόμενο τραπέζι και 2 καρέκλες, μικρό ψυγείο, ένα φουρνάκι και ένα μάτι για μαγείρεμα, λίγα αντικείμενα… 

Το μόνο πρόβλημά μου είναι με τα ρούχα που λόγω δουλεια΄ς έχω πολλά. 

Τα κρεμάω στον τοίχο σε σωλήνες, γιατί για ντουλάπα ούτε λόγος. Και, βέβαια, δωρίζω αρκετά!», λέει η ίδια.