Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν νέο τάφο 4.400 χρόνων στην ΑίγυπτοΑρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ανακάλυψαν έναν τάφο 4.400 χρόνων κοντά στις περίφημες πυραμίδες της χώρας, στο οροπέδιο της Γκίζας λίγο έξω από το Κάιρο.

Ο τάφος βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής πόλης της Γκίζας, η οποία είναι γνωστό ότι φιλοξενεί τάφους. Πιθανόν ανήκε σε μια γυναίκα που ονομαζόταν Hetpet, και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι προερχόταν από τον ευρύτερο κύκλο των αρχαίων αιγυπτιακών βασιλέων της 5ης Δυναστείας, πριν από τέσσερις χιλιετίες.


Ο τάφος, που παρουσιάστηκε επίσημα από τους αρχαιολόγους χτες το μεσημέρι, είναι φτιαγμένος από τούβλα και περιλαμβάνει τοιχογραφίες σε πολύ καλή κατάσταση που απεικονίζουν τη Hetpet σε σκηνές κυνηγιού και αλιείας.

Άλλες τοιχογραφίες στο εσωτερικό του τάφου απεικονίζουν πιθήκους, οι οποίοι στη φαραωνική εποχή αποτελούσαν κατοικίδια ζώα, χορούς και ορχήστρες. Παρόμοιες σκηνές έχουν βρεθεί και σε άλλους τάφους που ανήκουν στην 12η δυναστεία.


Ένας εκ των αρχαιολόγων που εμπλέκονται στην ανακάλυψη, πιστεύει ότι η Hetpet είχε έναν ακόμη τάφο στη δυτική πλευρά της Γκίζας και δήλωσε ότι εκσκαφές βρίσκονται σε εξέλιξη για να βρεθεί και αυτός. 

Η Hetpet είναι μια γνωστή φιγούρα της αιγυπτιακής αρχαιότητας, αν και η μούμια της δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα.

Παρ’ όλες τις ανακαλύψεις που έχουν ήδη γίνει σχετικά με την αρχαία Αίγυπτο και τις πυραμίδες, οι ειδικοί λένε ότι ελπίζουν να βρουν πολύ περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία, ακόμα και θησαυρούς που θάφτηκαν κάτω από την απέραντη έρημο, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία.

Παράξενες πληροφορίες από όλο τον πλανήτηΥπάρχει ένα μέρος στη γη όπου δεν έχει βρέξει για δύο εκατομμύρια χρόνια! Το ξέρατε;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα αλλά και σε πολλά ακόμη παράξενα στοιχεία για διάφορα μέρη του πλανήτη βρίσκονται παρακάτω.

-Περίπου 150 κινητά τηλέφωνα παραδίδονται καθημερινά στο γραφείο απώλειας αντικειμένων των ΜΜΜ του Λονδίνου.


-Η Ερυθρά Θάλασσα ονομάζεται έτσι, επειδή ένα φύκι που ζει στο βυθό της, όταν πεθαίνει μετατρέπει τα κανονικά μπλε νερά σε κόκκινα.

-Κάθε χρόνο τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου περίπου χίλια γράμματα αποστέλλονται στο σπίτι της Ιουλιέτας και του Ρωμαίου στη Βερόνα της Ιταλίας.

-Η Ινδία έχει 154.882 ταχυδρομεία. Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

-Υπάρχει μια πόλη στην Ιντιάνα της Αμερικής που ονομάζεται «Santa Claus», δηλαδή Άγιος Βασίλης.


-Περίπου το ένα τρίτο της παραγόμενης ενέργειας στην Ισλανδία είναι γεωθερμική.

-Το πιο ξηρό μέρος στη γη είναι οι κοιλάδες στην Ανταρκτική, όπου τουλάχιστον τα τελευταία δύο εκατομμύρια χρόνια δεν έχει βρέξει καθόλου.-Το επίσημο όνομα της Ελβετίας στα αγγλικά είναι Ελβετική Συνομοσπονδία, η οποία στα Λατινικά είναι η Confoederatio Helvetica. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αυτοκίνητα που προέρχονται από εκεί μερικές φορές φέρουν αυτοκόλλητα με τα αρχικά CH.

-Ο παλαιότερος εθνικός ύμνος στον κόσμο είναι αυτός της Ολλανδίας που χρονολογείται από το 1572.

-Ο μικρότερος και πιο ρηχός ωκεανός στον κόσμο είναι ο Αρκτικός. Το μέσο βάθος του είναι 1.038 μέτρα και καλύπτει έκταση 14 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το μέσο βάθος του Ειρηνικού Ωκεανού, αντίθετα, είναι 4.280 μέτρα και καλύπτει 161,8 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

-Το μεγαλύτερο κύμα που καταγράφηκε ποτέ έφτασε τα 34 μέτρα και δημιουργήθηκε από μια κατολίσθηση το 1958 στον κόλπο Lituya της Αλάσκας.

-Το μεγαλύτερο δίκτυο καναλιών βρίσκεται στο Μπέρμιχαμ και όχι στη Βενετία.

-Πάνω από 50.000 σεισμοί «ταρακουνάνε» τον πλανήτη ετησίως.

-Το ένα τέταρτο των φυλακισμένων όλου του κόσμου φυλακίζονται στην Αμερική.

Πηγή: perierga.gr

Έτσι θα μοιάζει το πρώτο εκτυπωμένο σπίτι που θα φτιαχτεί φέτοςΕκπληκτικές εικόνες αποκαλύπτονται μπροστά στα ματιά μας για το πώς θα μοιάζουν τα σπίτια του μέλλοντος που θα είναι…εκτυπωμένα.

Οι ειδικοί πρόκειται να κατασκευάσουν ένα σπίτι που ονομάζεται «Curve Appeal», η δομή του οποίου θα κατασκευαστεί από 28 πάνελ, τα οποία θα εκτυπωθούν σε 3D διάσταση και θα συναποτελούν δύο εξωτερικούς τοίχους, μια στέγη και έναν εσωτερικό πυρήνα.

Αυτά τα κύρια τμήματα θα ενωθούν μαζί και θα διαθέτουν ένα περίπλοκο συνδυασμό καμπύλων, γωνιών και τζαμιών. Αν και τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα κτίρια δεν είναι κάτι καινούριο, αυτό το φουτουριστικό σπίτι – που θα κατασκευαστεί Τενεσί των ΗΠΑ μέσα στη χρονιά – θα είναι το πρώτο του είδους του, καθώς δεν θα περιέχει κανονικά σχήματα ή γωνίες.

Το σπίτι είναι η δημιουργία της εταιρείας σχεδιασμού WATG, με έδρα το Λονδίνο και την Καλιφόρνια, η οποία επιβλέπει το σχεδιασμό 36 πρωτότυπων κατοικιών, που θα μπορούσαν να κατασκευαστούν εύκολα και αποτελεσματικά.

Οι αρχιτέκτονες βασιζόμενοι στις αρχές του μοντερνισμού στοχεύουν το Curve Appeal είναι το επόμενο εξελικτικό βήμα στην αρχιτεκτονική, που θα συνδυάζει και θα εμπλέκει τις δομές ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό.