Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

To’ak: Η πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμουΗ σοκολατοβιομηχανία To’ak παρασκευάζει την ακριβότερη σοκολάτα στον κόσμο αποκλειστικά από κακάο και ζάχαρη! 

Πόσο κοστίζει; Μόλις 212 ευρώ για 50 γραμμάρια γευστικής μαγείας

Ο λόγος βέβαια της τσουχτερής τιμής της δεν είναι άλλος από την πρώτη ύλη, αφού η σοκολάτα To’ak παράγεται από τα σπάνια κακαόδεντρα του Ισημερινού.

Κάθε μπάρα αποτελείται κατά 81% μαύρη σοκολάτα, ενώ χρειάζονται δύο χρόνια για τη δημιουργία 574 τεμαχίων. Η καθεμία, μάλιστα, πωλείται σε ξύλινο κουτάκι αριθμημένο με τη συγκομιδή το οποίο είναι διακοσμημένο με τους φλοιούς των πολύτιμων σπόρων κακάο, ενώ στο κέντρο της φέρει έναν σπόρο κακάο.


Δέντρο «αιωρείται» στο κενόΟ γραφίστας Daniel Siering και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Mario Schuster δημιούργησαν πρόσφατα μια απίθανη «κατασκευή» στην αγροτική περιοχή του Πότσνταμ της Γερμανίας προκαλώντας όλα τα βλέμματα πάνω τους. 

Πιο συγκεκριμένα οι δύο Γερμανοί καλλιτέχνες έκαναν ένα δέντρο να… αιωρείται στο κενό


Τύλιξαν ένα μέρος του κορμού με αλουμινοχαρτο και στη συνέχεια έβαψαν με σπρέι το ξύλο δημιουργώντας πάνω στον κορμό το φόντο που υπάρχει πίσω από το δέντρο. 

Με αριστοτεχνικό τρόπο παρουσιάζεται μπροστά μας η ψευδαίσθηση ενός δέντρου που «αιωρείται» και ο καθένας αντιλαμβάνεται το οπτικό αυτό «κόλπο» βλέποντας το ακόλουθο βίντεο!Πηγή: perierga.gr

Άντρας κατάφερε να μην… υπάρχει στο διαδίκτυο εδώ και 25 χρόνιαΟ Jonathan Hirshon, ένας επαγγελματίας δημοσίων σχέσεων, κατάφερε να πετύχει κάτι μάλλον εκπληκτικό, με το να μείνει εντελώς ανώνυμος ηλεκτρονικά τα τελευταία 25 χρόνια. Αν και είναι επαγγελματίας στην προώθηση της δημοσιότητας για τους πελάτες του, ο ίδιος κατάφερε να μη βρίσκεται πουθενά στο διαδίκτυο.

Το κατόρθωμα αυτό δεν είναι καθόλου ασήμαντο, σε έναν κόσμο κοινωνικών μέσων, όπου μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας βρίσκουν συνεχώς τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου και οι άνθρωποι πάντα φωτογραφίζουν τον κόσμο γύρω τους στα τηλέφωνά τους. 

Και ενώ θα ήταν εύκολο σχετικά ο Hirson να υπάρχει στο φόντο μιας φωτογραφίας που τραβήχτηκε σε δημόσιο χώρο, είναι πολύ προσεκτικός. Έχει καταφέρει στην αναζήτηση του ονόματός του στη google να μην εμφανίζεται καμία εικόνα του προσώπου του.

Κι αυτό δε συμβαίνει επειδή δεν έχει σχέση με το διαδίκτυο, το αντίθετο μάλιστα. Είναι πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει πάνω από 3000 φίλους στο Facebook και ενημερώνει συχνά την κατάσταση και το προφίλ του με προσωπικές πληροφορίες.

Η ανωνυμία του Hirshon αποτελεί εξαίρεση σε έναν κόσμο που βασίζεται στα δεδομένα. Το Facebook άρχισε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου το 2010 για να εντοπίσει και να επισημάνει στους χρήστες κάθε φορά που μια φωτογραφία τους μεταφορτώνεται, από οποιονδήποτε χρήστη, στον ιστότοπο. 

Η υπηρεσία βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται πότε και πού εμφανίζεται η φωτογραφία τους στο διαδίκτυο. 

Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών εξετάζουν τη χρήση των «selfie» για να επιτρέψουν στους πελάτες να πληρώνουν και πολλά σχολεία εξετάζουν επίσης τη χρήση της τεχνολογίας για να ελέγξουν την παρουσία των μαθητών.

Ο Hirshon μιλάει τακτικά σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο, για την προσπάθεια να κρατηθεί το πρόσωπό του εκτός διαδικτύου, γεγονός που έχει αποδειχθεί μεγάλη πρόκληση. 

Ψάχνει τακτικά στο διαδίκτυο για εικόνες που μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει κατά λάθος ή παρά τη θέλησή του, αλλά σε 25 χρόνια έχει βρει μόνο δύο, οι οποίες «κατέβηκαν» έπειτα από δική του πρωτοβουλία.

Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο είναι τόσο πρόθυμος να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο Hirshon επισημαίνει στην Fast Company: «Έχω μια αρκετά καλή αντίληψη της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. 

Έχω εργαστεί για πολλές επιχειρήσεις στον χώρο της πληροφόρησης και της ασφάλειας. Μπορείτε, επομένως, να αφήσετε τους άλλους να συνάγουν τα δικά τους συμπεράσματα».

Πηγή: perierga.gr

Δημιουργήθηκε βιονικό χέρι με αίσθηση αφήςΕπιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο βιονικό χέρι που προσφέρει αίσθηση αφής και το οποίο μπορεί να φορεθεί έξω από το ερευνητικό εργαστήριο. Το χέρι «βλέπει» και πιάνει αυτόματα τα αντικείμενα.

Tο χέρι τοποθετήθηκε στην ακρωτηριασμένη Iταλίδα Αλμερίνα Μασκαρέλο, η οποία είχε χάσει το αριστερό χέρι της σε ατύχημα πριν περίπου 25 χρόνια. 

Όπως δήλωσε, χάρη στο τεχνητό χέρι, «είναι σχεδόν να επέστρεψε το χέρι μου». Το βιονικό χέρι είχε παρουσιασθεί για πρώτη φορά το 2014, αλλά τότε ήταν ακόμη συνδεδεμένο με υπολογιστή και άλλο ογκώδη εξοπλισμό, πράγμα που το καθιστούσε αδύνατο να χρησιμοποιηθεί εκτός εργαστηρίου.

Η διεθνής ερευνητική ομάδα από την Ιταλία, Ελβετία και Γερμανία, αποτελούμενη από μηχανικούς, νευροχειρουργούς και ειδικούς στα ηλεκτρονικά και τη ρομποτική, σύμφωνα με το BBC, έκαναν στη Ρώμη την παρουσίαση του νέου χεριού, που μπορεί πλέον να φορεθεί οπουδήποτε. 

Το νευρο-προσθετικό χέρι διαθέτει αισθητήρες που ανιχνεύουν συνεχώς αν ένα αντικείμενο είναι μαλακό ή σκληρό και στέλνουν τα μηνύματα σε ένα μικρό υπολογιστή που η Μασκαρέλο φοράει μέσα σε ένα σακίδιο στην πλάτη της.

Οι πληροφορίες για τα εξωτερικά ερεθίσματα μεταφέρονται στον εγκέφαλο μέσω μικροσκοπικών ηλεκτροδίων εμφυτευμένων στα νεύρα του μπράτσου της γυναίκας. Ο υπολογιστής μετατρέπει τα σήματα του χεριού σε γλώσσα που είναι σε θέση να καταλάβει ο εγκέφαλός της. 

Η Μασκαρέλο, ακόμη και με κλειστά μάτια, μπορεί να νιώσει αν πιάνει κάτι μαλακό ή σκληρό με το τεχνητό χέρι της. «Πρόκειται για ένα αυθόρμητο αίσθημα, σαν να προέρχεται από το πραγματικό χέρι μου. 

Μπορώ έτσι να κάνω πράγματα που προηγουμένως ήταν δύσκολο, όπως να ντυθώ ή να βάλω τα παπούτσια μου», δήλωσε.

Η Μασκαρέλο κράτησε το τεχνητό χέρι επί έξι μήνες, αλλά τώρα αυτό αφαιρέθηκε, καθώς αποτελεί το πρωτότυπο και πρέπει να βελτιωθεί περαιτέρω, ώστε να βγεί στην αγορά κάποια στιγμή.

«Όλο και περισσότερο κινούμαστε προς την κατεύθυνση των ταινιών επιστημονικής φαντασίας όπως το βιονικό χέρι του Λιουκ Σκαϊγουόκερ στον ‘Πόλεμο των Άστρων’, δηλαδή ένα πλήρως ελεγχόμενο, απολύτως φυσικό προσθετικό χέρι με αισθήσεις, ταυτόσημο με το ανθρώπινο χέρι», δήλωσε ο καθηγητής νευρομηχανικής Σιλβέστρο Μικέρα της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής (EFPL) της Λωζάνης.

Οι ερευνητής εκτίμησαν ότι ένα ρομποτικό χέρι ανώτερο από το ανθρώπινο απέχει πολύ ακόμη στο μέλλον, αλλά τελικά μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Πηγή: perierga.gr