Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Ποια είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που δεν δέχεται επιβάτες;Τα αεροπλάνα χωρίς παράθυρα που δεν μεταφέρουν επιβάτες είναι το κλειδί για μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων λιρών. 

Μια βιομηχανία στην οποία η FedEx Express βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, μεταφέροντας περίπου 15,7 δις τονο-χιλιόμετρα φορτίου ετησίως, διπλάσια από τους ανταγωνιστές της. 

Η αεροπορική εταιρεία FedEx διαθέτει έναν τεράστιο στόλο 691 αεροσκαφών, δύο φορές περισσότερα από τη Ryanair, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, και σχεδόν τρεις φορές περισσότερα από τη British Airways.


Η εταιρεία ταξιδεύει σε περισσότερους από 375 προορισμούς (η Turkish Airlines, η οποία πετά σε περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, εξυπηρετεί μόνο 302), μεταφέροντας καθημερινά περίπου 5,5 εκατομμύρια πακέτα. 

Αυτό είναι σαν το σύνολο του πληθυσμού της Φινλανδίας να έστειλε ένα δέμα μέσα σε 24 ώρες.


Η FedEx, που ιδρύθηκε το 1971, χρησιμοποιεί έναν αριθμό διεθνών αεροδρομίων εκτός από το Μέμφις, με ευρωπαϊκές βάσεις στο Παρίσι και στο Charles de Gaulle, στη Μαλπένσα, στο Μιλάνο και στη Βόννη. 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η FedEx Express εδρεύει στο Stansted, από όπου φτάνει στο Μέμφις έξι φορές την εβδομάδα. Πώς είναι τα αεροσκάφη της; Ακριβώς όπως τα επιβατικά μόνο που δεν υπάρχουν καθίσματα.


Οι μόνοι άνθρωποι στο αεροσκάφος είναι οι πιλότοι και ίσως ένας μηχανικός πτήσης. Η FedEx έχει ξεκινήσει την κατάργηση μερικών από τα παλαιότερα αεροσκάφη της, αντικαθιστώντας τα Boeing 727 με τα 757s, με μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου και ανταλλάσσοντας τα MD-11 με 777s στις μεγάλες πτήσεις.

Πηγή: perierga.gr

Ξέχασε πού είχε παρκάρει το αμάξι του και το βρήκε… 20 χρόνια μετάΤο 1997, στη γερμανική πόλη της Φρανκφούρτης, ένας άντρας ανέφερε το αυτοκίνητό του ως κλεμμένο στην αστυνομία. 

Ο ίδιος είχε παρκάρει σε ένα σημείο της πόλης, ξεχνώντας στη συνέχεια πού είχε βάλει το όχημα. 

Έτσι πίστεψε πως του το έκλεψαν και απευθύνθηκε στις Αρχές. Είκοσι χρόνια αργότερα, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε ένα πάρκινγκ, σε ένα παλιό βιομηχανικό κτήριο που πρόκειται να κατεδαφιστεί.

Το αυτοκίνητο εμπόδιζε την κατεδάφιση, οπότε αναφέρθηκε στην Αστυνομία που στη συνέχεια διερεύνησε ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης. 

Σύμφωνα με τη γερμανική περιφερειακή εφημερίδα Augsberger Allgemein, ο άνδρας, τώρα 76 ετών, πήγε στην Αστυνομία όπου… αναγνώρισε το όχημά του. 

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως είχε ξεχάση πού είχε παρκάρει και στη συνέχεια θεώρησε πως επρόκειτο για κλοπή.

Πηγή: perierga.gr

Τεράστια γλυπτά γίνονται… πανέξυπνες διαφημίσειςΑυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία σε μια διαφημιστική καμπάνια είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου, έτσι ώστε το προϊόν να εντυπωθεί όσο γίνεται καλύτερα στο μυαλό των καταναλωτών. 

Πασίγνωστα brands ανά τον κόσμο συχνά ζητούν τη συνδρομή της… τέχνης για να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη διαφήμιση που θα τη θυμούνται όλοι για αρκετό καιρό.

Και μια διαφήμιση στο δρόμο είναι πάντα πολύ διαφορετική από ένα τηλεοπτικό σποτ μερικών δευτερολέπτων, ακριβώς επειδή παραμένει αρκετό καιρό σε ένα σημείο, προσδοκώντας να προκαλεί συνέχεια την προσοχή του κόσμου. 

Και πώς αλλιώς άλλωστε, όταν τεράστιες γλυπτές δημιουργίες γίνονται… έμπνευση και φαντασία στα χέρια των διαφημιστών που θέλουν να ξεχωρίσουν από τα τετριμμένα!