Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Αγόρασε Ι.Χ. με τέσσερις τόνους κέρματαO κύριος Γκαν πήγε σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων σε πόλη της Κίνας για να αγοράσει το αγαπημένο του Ι.Χ.

Αφού τα βρήκε με τον πωλητή για το μοντέλο και το χρώμα, ήρθε η ώρα της πληρωμής. Και εκεί έκανε την μεγάλη έκπληξη: έδωσε 2.700 ευρώ σε χαρτονομίσματα και περίπου 95.000 ευρώ σε κέρματα. Όλα αυτά βεβαίως σε γουάν: 680.000.

Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος Shangaiist, χρειάστηκαν 10 υπάλληλοι για να μετρήσουν τα 1.320 μασούρια με κέρματα συνολικού βάρους 4 τόνων.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο δικτυακό τόπο, δεν είναι ο πρώτος που πληρώνει με ψιλά: τον Μάρτιο ένας άλλος Κινέζος έδωσε την προκαταβολή σε κέρματα για να αγοράσει... διαμέρισμα.

Πηγή: newsbomb.gr

Μια κατάλευκη παραλία από κοχύλια!Η Περιοχή Παγκόσμιας Κληρονομιάς Shark Bay της Αυστραλίας φιλοξενεί την Shell Beach, μία από τις δύο μόνο περιοχές σε όλο τον κόσμο όπου η άμμος της αντικαθίσταται εντελώς από κοχύλια. Φανταστείτε δισεκατομμύρια λευκά κελύφη να καλύπτουν μια τεράστια έκταση…


Βρίσκεται στη δυτική άκρη της αυστραλιανής ηπείρου και εκτείνεται σε 70 χιλιόμετρα, γεγονός που την κάνει να μοιάζει με μια ατέλειωτη θάλασσα κοχυλιών που συναντά τον ωκεανό. 

Και αν σκέφτεστε ότι τα κοχύλια αποτελούν μόνο ένα επιφανειακό στρώμα, αξίζει να σημειώσουμε ότι σε ορισμένα σημεία φτάνουν τα 10 μέτρα βάθος.


Είναι ενδιαφέρον ότι τα δισεκατομμύρια κοχύλια που συνθέτουν την παραλία προέρχονται από ένα και μόνο είδος μαλακίων που ζει στην περιοχή λόγω δύο σημαντικών παραγόντων: 

Πρώτον, η Shell Beach βρίσκεται στο πιο εσωτερικό μέρος της Sharky Bay με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η παλίρροια και δεύτερον η γεωλογία περιοχής διπλασιάζει το επίπεδο της αλατότητας του Ινδικού Ωκεανού κρατώντας τα μαλάκια στον κόλπο.