Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Ενα αλμυρο ξενοδοχειο...Το ξενοδοχείο Hotel de Sal Playa βρίσκεται στη Βολοβία, κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία αλατιού στον κόσμο. 

Κατασκευάστηκε το 1993 με σκοπό την φιλοξενία των επισκεπτών του ορυχείου, αλλά με τον καιρό έχει γίνει και το ίδιο ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, αναδεικνύοντας την περιοχή σε έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Υπάρχουν κότες που κάνουν… μπλε αυγάΤα περισσότερα αυγά είναι λευκά ή καφέ, αλλά μερικά κοτόπουλα γεννούν πράσινα ή μπλε. Στις φυλές αυτές περιλαμβάνονται η Mapuche της Χιλής, η απόγονος της φυλής της, η Araucana, και οι κινεζικές φυλές Dongxiang και Lushi. 

Δύο πράγματα είναι υπεύθυνα για τα χρωματιστά αυγά τους: Μια λοίμωξη και το αίμα. Πριν από αιώνες, ένα πουλερικό της φυλής Mapuche μολύνθηκε από έναν ρετροϊό, έναν ιό που μπορεί να εισάγει τον γενετικό κώδικά του στον ξενιστή.

Η επίδραση του ρετροϊού ήταν να ενεργοποιήσει τη συσσώρευση μιας πράσινης χρωστικής ουσίας της χολής (και προϊόν καταβολισμού της αιμοποίησης) στο κέλυφος των αυγών – πρόκειται για ένα προϊόν διάσπασης από ένα μέρος της αιμοσφαιρίνης που προκαλεί την πρασινωπή απόχρωση στους μώλωπες. 

Οι φυλές Dongxiang και Lushi ανέπτυξαν τα πολύχρωμα αυγά τους ανεξάρτητα, αλλά από την ίδια ιογενή αιτία.


Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, η φυλή Dongxiang είχε την μπλε-πρασινωπή μετάλλαξη των αυγών τουλάχιστον 500 χρόνια πριν και το κοτόπουλο Mapuche 200 έως 500 χρόνια. 

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι αυτοσωματικό κυρίαρχο, έτσι τα κοτόπουλα χρειάζονται μόνο έναν γονέα με τη μετάλλαξη για να κάνουν στη συνέχεια της αναπαραγωγικής ζωής τους πολύχρωμα αυγά. 

Ωστόσο, εκείνοι που έχουν και τους δύο γονείς με το γονίδιο κάνουν αυγά με ακόμα πιο σκούρο μπλε χρώμα.

Πηγή: perierga.gr

Space Needle: Εστιατόριο για τολμηρούςΤο Seattle Space Needle είναι ένα αγαπημένο εστιατόριο στο Σιάτλ που αλλάζει εμφάνιση. Μέχρι σήμερα το θαυμαστό εδώ ήταν το γεγονός ότι προσφέρει υπέροχη θέα στην πόλη, αφού βρίσκεται 200 μέτρα πάνω από το έδαφος. 

Πλέον ο χώρος αποκτά και γυάλινο δάπεδο, κάνοντας το δείπνο και όλη την εμπειριά για τον επισκέπτη ακόμα πιο δραματική!

Η ιδέα και η υλοποίηση του σχεδίου ανήκει στον αρχιτέκτονα Olson Kundig, ο οποίος πρότεινε μια εντυπωσιακή εγκατάσταση ενός δαπέδου από γυαλί. 

Ξεκινώντας από το καλοκαίρι του 2018, οι επισκέπτες στο εστιατόριο θα μπορούν να κοιτάξουν όχι μόνο τον ορίζοντα της πόλης από τα παράθυρα αλλά και 200 μέτρα κάτω από τα πόδια τους τα κτήρια και τους δρόμους.