Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Τρένο κινείται ακολουθώντας λευκές γραμμές αντί για ράγες!


Η Κίνα παρουσίασε την αμαξοστοιχία ART που συνδυάζει λεωφορείο, τραμ και τρένο, όλα σε ένα και μάλιστα χωρίς οδηγό! 

Το τρένο δεν ακολουθεί τις συνήθεις μεταλλικές ράγες αλλά διακεκομμένες λευκές γραμμές στον δρόμο. ART σημαίνει Autonous Rail Rapid Transit και ο κατασκευαστής του την αποκαλεί “έξυπνο λεωφορείο”.


Το όχημα μήκους 30 μέτρων είναι πλήρως ηλεκτρικό και μπορεί να ταξιδέψει πάνω από 40 χιλιόμετρα με πλήρη φόρτιση. 

Το πρώτο μοντέλο μπορεί να χωρέσει 300 επιβάτες σε τρία βαγόνια (με έως και 500 σε μελλοντικές διαμορφώσεις) και η διαδρομή του ακολουθεί τις λευκές γραμμές στον δρόμο αντί για τις συνηθισμένες μεταλλικές ράγες.


Ο σχεδιασμός απευθύνεται σε πόλεις που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα υπερβολικά δαπανηρά έργα του μετρό ή του τραμ. 

Για παράδειγμα, η κατασκευή ενός χιλιομέτρου γραμμής μετρό κοστίζει έως και 102 εκατομμύρια δολάρια, ενώ με περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια το ART μεταφέρει με ασφάλεια τον κόσμο στον προορισμό του. 

Η πρώτη γραμμή ART μήκους 6,5 χλμ. θα κατασκευαστεί στην κινεζική πόλη Zhuzhou και αναμένεται να λειτουργήσει το 2018.Πηγή: perierga.gr

Αλιγάτορας πήδηξε πάνω σε φτερό εν κινήσει αεροσκάφουςΤο αεροπλάνο θεωρείται ως το πιο ασφαλές μέσο για να ταξιδεύει κάποιος, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αποκλείεται να έρθει αντιμέτωπος με έναν αλιγάτορα.

Λοιπόν, στη Φλόριντα συνέβη και αυτό! Ένας αλιγάτορας σκοτώθηκε πρόσφατα, καθώς πήδηξε στο φτερό ενός εν κινήσει αεροσκάφους και χτυπήθηκε θανάσιμα από αυτό.

Σύμφωνα με το WFTV, η συνάντηση με το άγριο ζώο συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο του Ορλάντο. 

Ο πιλότος, τα στοιχεία του οποίου δεν είναι ακόμα γνωστά, διέσχιζε τον αεροδιάδρομο με το μικρό τζετ, όταν το ζώο πήδηξε προς το φτερό και τελικά χτυπήθηκε από αυτό. 

Ένας άλλος πιλότος, ο Μπραντ Πιρς, δημοσίευσε στο Facebook την τραγική κατάληξη της μοιραίας αυτής συνάντησης.

Το αεροδρόμιο συνορεύει με δύο λίμνες, οπότε η παρουσία του αλιγάτορα στον αεροδιάδρομο δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη έκπληξη.

Και, φυσικά, είναι η Φλόριντα. Σύμφωνα με το WKMG, υπήρξαν τουλάχιστον τέσσερις συγκρούσεις αεροπλάνων με αλιγάτορες στην πολιτεία από το 1998.