Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Παλιές εγκυκλοπαίδειες μετατρέπονται σε… φυσικά τοπία!


Ο Guy Laramée είναι γνωστός τις δημιουργίες του με παλιά βιβλία. 

Ο ίδιος μετατρέπει εγκυκλοπαίδειες και λεξικά σε απίστευτα έργα τέχνης, αποτυπώνοντας πάνω στις σελίδες και στα χοντρά εξώφυλλα βουνά, κοιλάδες και παγωμένα σπήλαια. 

Ο Laramée δημιουργεί διαφορετικούς φανταστικούς κόσμους με τα βιβλία με τον ίδιο τρόπο όπως θα έκανε με ένα κομμάτι ξύλου.


Σκοπός του είναι όταν βλέπουμε από κοντά ένα γλυπτό βιβλίο αυτό να μοιάζει με ένα τοπογραφικό χάρτη. Και για να επιτύχει αυτό το επίπεδο πιστότητας, ξεκινά με την αμμοβολή του βιβλίου δίνοντάς του το επιθυμητό σχήμα. 

Στη συνέχεια, εφαρμόζει χρώματα, μελάνια, κραγιόνια και παστέλ για να τους δώσει ζωή.


“Θεωρώ πως τα βιβλία δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο περιθώριο και να ξεχνιούνται. Γιατί μπορεί να έχουν διαβαστεί ή να έχουν παλιώσει από τον χρόνο, όμως έχουν ζωή μέσα τους και θέλω αυτήν να βγάλω στην επιφάνεια έστω και με τρόπο καλλιτεχνικό…”, αναφέρει ο ίδιος.

Πιρούνι περιορίζει την κατανάλωση αλατιού!


Το πολύ αλάτι κάνει κακό. Το λένε και οι γιατροί! Για όσους όπως δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό αλλά το απαιτεί η υγεία τους, οι Ιάπωνες επιστήμονες δίνουν τη λύση! 

Πρόκειται για ένα πιρούνι που δημιουργεί την αίσθηση του αλμυρού στο στόμα σε κάθε μπουκιά. 

Με το απλό πάτημα ενός κουμπιού, μια ελάχιστη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος ερεθίζει τη γλώσσα και αφήνει στο στόμα αλμυρή γεύση, ελαφρώς μεταλλική -και, για όσους θέλουν και ξινή.


Η συσκευή κόστισε μόλις 12 δολάρια για να κατασκευαστεί και οι επιστήμονες, βασίστηκαν στο γεγονός ότι με ένα απλό ηλεκτρικό ερέθισμα η γλώσσα «αντιλαμβάνεται» τις γεύσεις του αλμυρού και του ξινού. Στα συν του, τα τρία επίπεδα ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχούν σε διαφορετικά επίπεδα αλμυρής γεύσης, ανάλογα με τα γούστα του καθενός.


Λειτουργεί με μπαταρία και διαρκεί έως και 6 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας. Το μειονέκτημά του; Δεν είναι αδιάβροχο. Ακόμα τουλάχιστον. 

Οι κατασκευαστές ευελπιστούν με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουν τους ανθρώπους που χρειάζεται να μειώσουν το αλάτι για σοβαρούς ιατρικούς λόγους, βελτιώνοντας σημαντικά την υγεία τους.

Πηγή: perierga.gr