Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Το ακριβότερο ρολόι στον κόσμο κοστίζει όσο 90 Ferrari


Ένα ρολόι που κοστίζει όσο 90 Ferrari σχεδίασε η εταιρεία Jacob & Co, το ποίο ονομάζεται «The Billionaire». 

Η τιμή του είναι απαγορευτική και απευθύνεται σε πολύ λίγους, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αποτιμάται στα 18 εκατομμύρια δολάρια.


Είναι κατασκευασμένο από λευκόχρυσο 18 καρατίων και διαμάντια 260 καρατίων, ενώ ο σχεδιασμός του θυμίζει περισσότερο κόσμημα. 

Ο μηχανισμός είναι εμφανής και συνδυάζει την απλότητα με την πολυτέλεια. 

Πρόκειται για το ακριβότερο ρολόι στον κόσμο, που μπορεί η τιμή του να είναι τσουχτερή, ωστόσο λειτουργεί σαν ένα μικρό έργο τέχνης, όπως λέει η ελβετική εταιρεία κατασκευής.

Πηγή: perierga.gr

Η Καινοτομία του Διάφανου Καφέ !


O καφές είναι αγαπημένο ρόφημα σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Έτσι και για τους αδερφούς Adam και David Nagy, οι οποίοι όμως μισούν τους «λεκέδες» που αφήνει στα δόντια. Έτσι παρασκεύασαν έναν καφέ χωρίς χρωστικές ουσίες, το διάφανο καφέ Clr Cff.


Με βάση κόκκους καφέ της πικοιλίας Arabica και το νερό, οι δυο τους δημιουργούν ένα μείγμα με μυστική συνταγή που θεωρούν ότι κάνει τη διαφορά. 

Το Clr Cff είναι απαλλαγμένο από χημικά, συντηρητικά, τεχνητές γεύσεις και γλυκαντικά. “Λατρεύουμε τον καφέ αλλά όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι είχαμε θέμα με τους λεκέδες των δοντιών. Δεν υπήρχε τίποτα στην αγορά που να ταιριάζει στις ανάγκες μας, έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας συνταγή”, λένε τα δύο αδέρφια. 

Μετά από τρεις μήνες δοκιμών τελειοποίησαν ένα αναζωογονητικό ποτό που έχει γεύση κρύου καφέ τύπου brew. Κάθε μπουκάλι περιέχει περίπου 100mg καφεΐνης, λίγο περισσότερο από ό,τι μια συμβατική κούπα.

Το χωριό που τα σπίτια του είναι αναποδογυρισμένα σκάφη


Το Equihen Plage είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με πληθυσμό περίπου 3.000, το οποίο βρίσκεται στις ακτές της βόρειας Γαλλίας. 

Στις αρχές του 20ού αιώνα, ήταν ένα ψαροχώρι με ένα “ξηρό λιμάνι”, δηλαδή λιμάνι που δεν είναι στη θάλασσα αλλά συνδέεται με αυτή με δρόμο ή σιδηρόδρομο. 

Σήμερα, το χωριό φημίζεται για τα σπίτια του, που είναι στην πραγματικότητα αναποδογυρισμένα πλοία, γνωστά ως «quilles en l’air» (σκαριά στον αέρα), που πλέον λειτουργούν ως καταλύματα για τους ταξιδιώτες.


Στα παλιά τα χρόνια, δεν ήταν ασυνήθιστο να δει κάποιος εδώ ανεστραμμένες βάρκες που λειτουργούσαν ως σπίτια, αφού όλα τα παλιά σκάφη που δεν μπορούσαν πια να ταξιδέψουν στη θάλασσα οι ιδιοκτήτες τους τα έσερναν μέχρι το ύψωμα πάνω από το λιμάνι και τα γύριζαν ανάποδα. 

Το κάτω μέρος τους (σ.σ. η γάστρα) γινόταν η στέγη, με μια καλή επικάλυψη πίσσας για να διασφαλιστεί η στεγανότητα, ενώ δημιουργούσαν ένα άνοιγμα ως πόρτα αλλά και δυο-τρία ακόμα σαν παράθυρα. 

Ωστόσο, ακόμα και τότε, το εσωτερικό ήταν αρκετά σκοτεινό και αποπνικτικό.


Στην ουσία ήταν ένα μονόχωρο σπίτι με υπνοδωμάτιο και κουζίνα. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σχεδόν όλα τα σκάφη καταστράφηκαν αλλά το 1990, περίπου εξήντα χρόνια μετά την εξαφάνισή τους, το χωριό αποφάσισε να αναβιώσει την παράδοση, δημιουργώντας ανεστραμμένες βάρκες-σπίτια που είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, με σκοπό να προσελκύσουν τουρίστες.