Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Ο πιο… ήσυχος σιδηροδρομικός σταθμός εξυπηρετεί ένα επιβάτη το μήνα


Μερικοί από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς του κόσμου βρίσκονται στην Ιαπωνία. 

Πράγματι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίστηκαν το 2013, ο πιο πολυσύχναστος είναι ο σταθμός Shinjuku στο Τόκιο (εξυπηρετεί 3,6 εκατομμύρια επιβάτες κάθε μέρα ή 1,3 δις τον χρόνο). 

Αντίθετα, ο σταθμός Shippea Hill στο Cambridgeshire της Βρετανίας έχει κατά μέσο όρο μόλις έναν επιβάτη ανά μήνα, γεγονός που τον καθιστά τον πιο “ήσυχο” σιδηροδρομικό σταθμό, τουλάχιστον στην Βρετανία.


Ο σταθμός εξυπηρετείται από ένα μόνο βαγόνι κατά τις εργάσιμες μέρες, που έρχεται από το Cambridge και σταματά στον εν λόγω σταθμό μόνο εφόσον ζητηθεί εκ των προτέρων. 

Τις περισσότερες μέρες δεν υπάρχουν επιβάτες.


Βέβαια, η κατάσταση δεν ήταν πάντα έτσι. Στις μέρες της δόξας του δύο εμπορευματικές αμαξοστοιχίες έφευγαν κάθε μέρα από εδώ φορτωμένες με λαχανικά για το Λονδίνο. 

Εκατοντάδες επιβάτες χρησιμοποιούσαν τον σταθμό, συμπεριλαμβανομένων των αεροπόρων από το κοντινό RAF Lakenheath. 

Στη συνέχεια, τα πράγματα άλλαξαν. Τα φορτηγά έκαναν τη μεταφορά των λαχανικών, ενώ το κοντινό χωριό ερήμωσε και το σχολείο έκλεισε το 1970.Πηγή: perierga.gr

Εστιατόριο απαγορεύει την είσοδο σε παιδιά μέχρι 5 ετών και αυξάνει τα κέρδη του!


Ο ιδιοκτήτης ενός πολυτελούς ιταλικού εστιατορίου στο Mooresville της Βόρειας Καρολίνας πήρε την αμφιλεγόμενη απόφαση να απαγορεύσει την είσοδο σε παιδιά κάτω των 5 ετών. 

Αν και επικρίθηκε από πολλούς, ο ίδιος υποστηρίζει πως η επιχείρησή του έχει αυξηθεί σημαντικά. 

Ο Pasquale Caruso πήρε την εν λόγω απόφαση μετά από ώριμη σκέψη και βλέποντας πως τα μικρά παιδιά που έκλαιγαν και ούρλιαζαν, και γενικά ήταν σε πλήρη ένταση, ενοχλούσαν τους άλλους πελάτες και δεν ταίριαζε όλη αυτή η εικόνα στη φήμη του μαγαζιού του.


“Πολλοί πελάτες μου διαμαρτύρονταν και έχασα αρκετούς φανατικούς καθώς τα μικρά παιδιά ενοχλούσαν και γενικά δημιουργούσαν μια φασαρία και ένταση στο μαγαζί. 

Θέλω ο κόσμος που έρχεται εδώ να περνάει καλά, να χαλαρώνει και να απολαμβάνει το γεύμα του με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες”, αναφέρει ο ίδιος. 

Αν και ήταν πολλοί εκείνοι που αντέδρασαν στην απόφασή του, θεωρώντας την ρατσιστική, ο διευθυντής του εστιατορίου ισχυρίζεται πως οι πελάτες αυξήθηκαν, έρχονται νέοι στον χώρο και η επιχείρηση αύξησε τα κέρδη της.

Πηγή: perierga.gr

Πωλείται το μικρότερο κάστρο στην Βρετανία και κοστίζει λιγότερο από ένα διαμέρισμα!


Μάλλον μπορεί όποιος επιθυμεί να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στο να ζήσει το παραμύθι με τις… βασίλισσες και τις πριγκίπισσες, αφού το μικρότερο κάστρο της Βρετανίας πωλείται και κοστίζει λίγο παραπάνω από ένα μεσαίου μεγέθους διαμέρισμα στο Λονδίνο! 

Το Molly’s Lodge, ένα διατηρητέο κάστρο που βρίσκεται κοντά στο χωριό Long Compton στο Warwickshire είναι πανέτοιμο για να υποδεχτεί τους νέους ιδιοκτήτες του.


Το κάστρο κατασκευάστηκε από τον διάσημο Βρετανό αρχιτέκτονα Edward Blore στη δεκαετία του 1830, από τον ίδιο άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για την αποκατάσταση του Lambeth Palace και την επέκταση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. 

Στο εσωτερικό του είναι ένα πλήρως λειτουργικό σπίτι, με ένα υπνοδωμάτιο, ένα μπάνιο, σαλόνι και τραπεζαρία αλλά και ένα βικτοριανό τζάκι. 

Η τιμή του; 500.000 λίρες περίπου. 

Κι αν η τιμή του σας φαίνεται λίγο τσουχτερή, σκεφτείτε ότι ένα μεσαίο διαμέρισμα στο Λονδίνο στοιχίζει περισσότερο.