Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Ο πιο δυνατός καφές στον κόσμο!


Η ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης συνιστάται στα 400 mg αλλά ένα φλιτζάνι του καφέ Black Insomnia περιέχει 702 mg! 

Ο εν λόγω καφές δημιουργήθηκε το 2016 από τον Sean Kristafor, που είχε εξαρχής στόχο να δημιουργήσει τον ισχυρότερο καφέ στον κόσμο. Και το πέτυχε χρησιμοποιώντας την δυνατότερη ποικιλία Robusta αντί για την πιο αρωματική Arabica.


Το μυστικό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε καφεΐνη βρίσκεται προφανώς στον τρόπο που ψήνονται οι κόκκοι του καφέ, αλλά Kristafor δεν αποκαλύπτει τη διαδικασία. 

Η διάθεσή του ξεκίνησε τον Ιούνιο του περασμένου έτους, αρχικά μόνο σε επιλεγμένες καφετέριες στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, αλλά η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη που μέχρι τον Οκτώβριο η μάρκα επεκτάθηκε σε 22 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Η εξέταση της “δύναμης” του καφέ έγινε σε εργαστήριο της Ελβετίας όπου με την χρήση υγρής χρωματογραφία η ποικιλία αυτή έφτασε στην πρώτη θέση της περιεκτικότητας σε καφεΐνη, με 17,5 γραμμάρια ανά χιλιόγραμμο (το Red Bull περέχει 9,46 mg, και η Coca Cola 2,8mg).


Πηγή: perierga.gr

(ξανα)Βρέθηκε ο αρχαιότερος και πιο σπάνιος σκύλος στον κόσμο!


Τον τίτλο του αρχαιότερου και πιο σπάνιου είδους σκύλου (για την ακρίβεια, κυνοειδούς γενικότερα) που υπάρχει στον κόσμο κατέχει ο αγριόσκυλος των υψιπέδων της Νέας Γουϊνέας (Νew Guinea Highland Wild Dog), τονίζουν ερευνητές του New Guinea Highland Wild Dog Foundation, που εντόπισαν μια αγέλη σκύλων- περιλαμβανομένων κουταβιών- σε απομακρυσμένο και εξαιρετικά δυσπρόσιτο σημείο της Νέας Γουϊνέας.
Όπως υποστηρίζεται, είναι το καλύτερο παράδειγμα ενός πρωτο-κυνοειδούς, και αποτελεί πραγματικά ένα «ζωντανό απολίθωμα»- το κορυφαίο αρπακτικό της Νέας Γουϊνέας και το πιο σημαντικό κυνοειδές που υπάρχει αυτή τη στιγμή, καθώς αποτελεί τον χαμένο «κρίκο» ανάμεσα στα πρώτα, πρώιμα κυνοειδή και τον σύγχρονο σκύλο.

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν τραβήχτηκαν από αποστολή στα τέλη του 2016. Το συγκεκριμένο είδος είχε να εντοπιστεί εδώ και πάνω από μισό αιώνα, και λίγα είναι γνωστά για αυτό και τον τρόπο ζωής του στην άγρια φύση, καθώς πιστευόταν πως είχε εξαφανιστεί.