Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Στα δάση της Κίνας κρύβεται μία από τις πιο σπάνιες γάτες στον κόσμο!


Σε μία σειρά από βίντεο που καταγράφηκαν πρόσφατα στην προστατευόμενη περιοχή Gaoligong Mountain National Nature Reserve στη Yunnan της Κίνας συνελήφθη στο φακό ένα σπάνιο θηλαστικό να περιπλανιέται μέσα στο δάσος. 

«Αυτό δεν είναι το μοναδικό βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί μία μαρμάρινη γάτα αλλά παρ’ όλα αυτά είναι συναρπαστικό για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει» λέει στο National Geographic ο Τζιμ Σάντερσον, υπεύθυνος προγράμματος για τη διατήρηση της άγριας ζωής από το Τέξας. 

Kαι αυτό γιατί η μυστηριώδης γάτα της νοτιοανατολικής Ασίας θεωρείται ως ένα από τα λιγότερο κατανοητά είδη αγριόγατων στον κόσμο.


Το μόνο που είναι γνωστό για τη “μαρμάρινη” γάτα είναι ότι προέρχεται από ένα είδος θηλαστικού που συναντάται στην Ταϊλάνδη. 

Στα νέα βίντεο η γάτα φαίνεται να διατηρεί μια εξαιρετική ισορροπία στα δέντρα, χρησιμοποιώντας τη χαρακτηριστική φουντωτή της ουρά. 

Μάλιστα, μπορεί να γυρίσει τα πόδια της προς τα πίσω, μια ικανότητα που την καθιστά ακόμη πιο ευλύγιστη και ευέλικτη πάνω στα δέντρα. 

Για τις διατροφικές συνήθειες του συγκεκριμένου είδους γάτα λίγα είναι γνωστά. Ωστόσο αυτό που οι εικάζουν οι ειδικοί είναι ότι τρέφεται με νυχτερίδες.


Πηγή: perierga.gr

Πούλησε στο eΒay χαρτονόμισμα των 5 λιρών έναντι 60.100 λιρών!


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η απίστευτη είδηση ότι ένα χαρτονόμισα ονομαστικής αξίας μόλις πέντε βρετανικών λιρών πουλήθηκε online μέσω eΒay έναντι ποσού που ξεπερνά τις 60.000 λίρες.


Και αν αναρωτιέστε πώς μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο, η απάντηση είναι απλή! 

Όλα έγιναν εξαιτίας του σειριακού αριθμού του, που το καθιστά εξαιρετικά σπάνιο. 

Ο αριθμός ξεκινά με τα ψηφία ΑΑ01 και στη συνέχεια ακολουθούν μόνο 4αρια, γεγονός που προσθέτει περισσότερα μπόνους στην αξία του. 

Σύμφωνα με τη Daily Mirror, το εν λόγω χαρτονόμισμα- με σειριακό αριθμό ΑΑ01444444 «έπιασε» 60.100 λίρες στο e-bay, ενώ το διεκδίκησαν 21 αγοραστές.

Πηγή: perierga.gr