Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Δέντρο αναπτύσσεται σε σιδηροδρομικό σταθμό εδώ και 700 χρόνια!

Υπάρχει ένας σταθμός του τρένου στα προάστια βορειοανατολικά της Οσάκα της Ιαπωνίας, που αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος και η φύση μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. 

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ένα τεράστιο δέντρο το οποίο αναπτύσσεται εκεί εδώ και 700 χρόνια. Η ιστορία του μάλιστα έχει αρκετά στοιχεία δεισιδαιμονίας και αστικών μύθων.


Ο σταθμός Kayashima άνοιξε δίπλα στο δέντρο το 1910. Ωστόσο, μετά από 60 χρόνια η αύξηση του πληθυσμού απαίτησε την επέκταση του σταθμού κάτι που εγκρίθηκε το 1972. Το δέντρο ήταν να κοπεί για να δημιουργηθεί χώρος για τη νέα δομή. 

Αλλά όποιος κι αν προσπάθησε να το κόψει κάτι πάθαινε

Τότε όλοι συνέδεσαν τα ατυχή γεγονότα με κάποια θεότητα και τελικά αποφασίστηκε αυτό να παραμείνει στη θέση του.


94χρονη αποφοίτησε από το κολέγιο με άριστα!


Η Amy Craton απέδειξε πως ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις πραγματικότητα ένα όνειρό σου, ακόμα και αν οι δυνάμεις σου σε έχουν εγκαταλείψει και οι ικανότητές σου δεν είναι ίδιες με το παρελθόν, η επιμονή είναι εκείνη που θα σε οδηγήσει στον στόχο σου. 

Η ιστορία της 94χρονης έγινε παράδειγμα προς μίμηση για δεκάδες ανθρώπους και αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν και εγκαταλείπουν τον αγώνα. 

Η ευτυχισμένη γιαγιά ζει στη Χονολουλού και αποφάσισε να τελειώσει το κολέγιο το οποίο είχε ξεκινήσει πριν από 52 χρόνια, αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια με αποτέλεσμα να μην καταφέρει ποτέ να ολοκληρώσει τις σπουδές της.


Το 1962 η Amy Craton άφησε τις σπουδές της στην άκρη για να αφοσιωθεί στο μεγάλωμα των 4 παιδιών της, μετά το διαζύγιο από τον σύζυγό της. 

Εργάστηκε ως διοικητική βοηθός και όταν βοήθησε την εταιρία της να κλείσει μια πολύ σημαντική συμφωνία, ο εργοδότης της αποφάσισε να την ευχαριστήσει με ένα ταξίδι στην Χαβάη, με αποτέλεσμα να επιλέξει να μετακομίσει εκεί. 

Η απόσταση ήταν, αυτή τη φορά , το εμπόδιο που μπήκε ανάμεσα στην Amy και τις σπουδές της. Όταν συνταξιοδοτήθηκε και μεγάλωσε και τα εγγόνια της η ίδια αποφάσισε πως ήταν καιρός να ολοκληρώσει εκείνο που είχε ξεκινήσει πριν από δεκαετίες. Έτσι, γράφτηκε στο κολέγιο του New Hampshire και σε ηλικία 94 ετών αποφοίτησε με άριστα.

Πηγή: perierga.gr