Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Σπίτι φτιαγμένο από χαρτί μόνο!


Στο Rockport της Μασαχουσέτης μια πινακίδα έξω από ένα σπίτι γράφει “Paper House”. Πρόκειται για μια κατοικία εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από χαρτί, εφημερίδες συγκεκριμένα. 

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1922 από τον Elis Stenman, έναν μηχανικό, που σκέφτηκε να δημιουργήσει στρώματα από παλιές εφημερίδες, κολλημένα μεταξύ τους, τα οποία πέρασε με ένα ειδικό βερνίκι, δημιουργώντας τους τοίχους. 

Τα πάντα μέσα στο σπίτι είναι επίσης κατασκευασμένα από χαρτί, οι καρέκλες, τα τραπέζια ακόμα και οι κουρτίνες.


Μόνο το πιάνο είναι φτιαγμένο από ξύλο αλλά καλύπτεται από χαρτί για να διατηρήσει την ομοιομορφία, ενώ και το τζάκι είναι από τούβλα, για προφανείς λόγους. 

Το συνδετικό τους υλικό μάλιστα είναι χειροποίητο, ένα μείγμα από αλεύρι, νερό και φλούδες μήλου. 

Κανείς δεν είναι σίγουρος για τα κίνητρα του Stenman να χρησιμοποιήσει εφημερίδες. Μάλλον ήθελε ένα φτηνό και εύκολα διαθέσιμο μονωτικό υλικό. κατά τη διάρκεια της κατάθλιψης. 

Ο Stenman ολοκλήρωσε το σπίτι μέσα σε μόλις δύο χρόνια και έζησε σε αυτό μέχρι το 1930, συνεχίζοντας τα πειράματά του στον τομέα της ανακύκλωσης. 

Μετά τον θάνατό του το 1942, το σπίτι μετατράπηκε σε μουσείο.


Πάγωσε ο Δούναβης στη Βιέννη μετά από 30 χρόνια!


Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια οι Βιεννέζοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Δούναβη παγωμένο και να κάνουν πατινάζ πάνω στον πάγο. 

Μια τεράστια παγοπίστα αντίκρισαν οι κάτοικοι της πόλης, αφού οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσαν τον ποταμό. 

Οι εικόνες είναι υπέροχες και τα τοπία που απαθανατίστηκαν από τους φωτογράφους κερδίζουν τις εντυπώσεις. Βέβαια, οι Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να κινούνται με προσοχή στον πάγο, καθώς σε πολλά σημεία υπάρχει κίνδυνος διάρρηξης.