Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Βιολί από μαύρη πέτρα!


Το Blackbird, επίσης γνωστό ως Black Stone, είναι το μοναδικό βιολί στον κόσμο κατασκευασμένο από πέτρα που παίζει μουσική. 

Δημιουργήθηκε από τον Σουηδό καλλιτέχνη Lars Widenfalk και οφείλει την ονομασία του στο μαύρο χρώμα του, που θυμίζει κοτσύφια.


Η πέτρα είναι ένα είδος μάγματος που στερεοποιήθηκε 1,6 δισεκατομμύρια χρόνια πριν στο εσωτερικό της γης και ένα μέρος προήλθε από την ταφόπλακα του παππού του δημιουργού. 

Το υπόλοιπο κατασκευάστηκε από πορφυρίτη και η ταστιέρα από έβενο. 

Ζυγίζει μόλις 2 κιλά και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1992, ενώ η πρώτη μουσική που ακούστηκε από αυτό ήταν μια σύνθεση του Σουηδού Sven-David Sandström την ίδια χρονιά.Πηγή: perierga.gr

Παλιό τρένο μεταμορφώνεται σε βιβλιοθήκη!


Στην πόλη Liuzhou την Νότιας Κίνας και δίπλα στο Βιομηχανικό Μουσείο υπήρχαν τρία βαγόνια εγκαταλειμμένα που πλέον δεν έκαναν καμία διαδρομή με τον σιδηρόδρομο. 

Αντί να μείνουν λοιπόν σε αχρηστία οι κάτοικοι σκέφτηκαν να τα μετατρέψουν σε μια βιβλιοθήκη για τον κόσμο, όπου θα μπορούσαν όλοι να διαβάσουν και να περάσουν εποικοδομητικά την ώρα τους. 

Η ιδέα βρήκε πολλούς υποστηρικτές και πλέον μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν και με το παραπάνω την αγάπη τους για το διάβασμα.
Πηγή: perierga.gr