Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Εκκλησία μετατράπηκε σε σπίτι και πωλείται 2,5 εκ. ευρώ!Η εκκλησία του αγίου Ιακώβου, μια χριστιανική εκκλησία κατασκευασμένη το 1870, βρίσκεται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και… πωλείται!

Ο αρχιτέκτονας Gerard Gerritsen, ανέλαβε το δύσκολο έργο της μετατροπής της εκκλησίας σε μια σύγχρονη κατοικία. 

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε λεπτομέρειες όπως ο φυσικός φωτισμός και η λειτουργικότητα του χώρου, πέτυχε να δημιουργήσει ένα σπίτι που πολλοί θα ήθελαν να αποκτήσουν. 

Παράλληλα, η εξωτερική πλευρά του κτηρίου έχει παραμείνει αναλλοίωτη όπως και τα βιτρώ στα παράθυρα, τα οποία χρονολογούνται από το 1911.

Το “The Residential Church XL” όπως ονομάζεται το μοναδικό αυτό σπίτι, βρίσκεται σε δημοπρασία και έχει κοστολογηθεί περίπου στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ! 

Κάποια από τα χαρακτηριστικά του είναι:

  • επιφάνεια 475 τετραγωνικά μέτρα, δύο κήποι συνολικής έκτασης 250 τετραγωνικών μέτρων, μπαρ, εσωτερικό ασανσέρ και φυσικά μοναδικός σχεδιασμός.Γιατί οι καμηλοπαρδάλεις μπλέκουν τους λαιμούς τους;


Οι καμηλοπαρδάλεις είναι τα ψηλότερα ζώα στον πλανήτη και είναι αρκετά ογκώδεις, αφού σε ύψος μπορεί να φτάσουν μέχρι και 5 μέτρα και σε βάρος τον έναν τόνο. 

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές «πόζες» στις οποίες τις φωτογραφίζουν κατά καιρούς είναι εκείνη που έχουν μπλεγμένους τους λαιμούς τους, με πολλούς να πιστεύουν πως πρόκειται για ένα τρυφερό ενσταντανέ ενός ζευγαριού.


Ωστόσο, η αλήθεια απέχει πάρα πολύ αφού πρόκειται για μια κίνηση που κάνουν μόνο τα αρσενικά καθώς θέλουν με αυτόν τρόπο να αποφασίσουν ποιος είναι το κυρίαρχο (alpha male). 

Οι καμηλοπαρδάλεις το κάνουν αυτό στην προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν το θηλυκό της αγέλης, προσπαθώντας ο ένας να κυριαρχήσει πάνω στον άλλον. 

Η συγκεκριμένη πρακτική, χαριτωμένη με πρώτη ματιά αλλά όπως αποδεικνύεται ιδιαιτέρως βάρβαρη, συνιστά έναν άτυπο «αγώνα» μεταξύ δύο αρσενικών και πολλές φορές καταλήγει μέχρι και σε σπασμένους λαιμούς και οστά των δύο ζώων.


Οι ήχοι δε που βγάζουν οι λαιμοί τους καθώς χτυπούν μεταξύ τους μπορεί να ακουστούν σε απόσταση μέχρι και 100 μέτρων μακριά. 

Τα ακόλουθα στιγμιότυπα τράβηξε ο Γερμανός φωτογράφος άγριας ζωής Ingo Arndt, όταν επισκέφθηκε το Masai Mara National Reserve στην Κένυα μαζί με τη σύζυγό του Silke.


Πηγή: lifo.gr