Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο ενυδρείο της Ν. Αμερικής!


Το μεγαλύτερο ενυδρείο της Νότιας Αμερικής έχει μια υποθαλάσσια σήραγγα μήκους 200 μέτρων, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γνωρίσουν έναν θαλάσσιο κόσμο που λίγοι έχουν δει. 

Το “Aquario” ανοίγει τις πόρτες του στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 9 Νοεμβρίου και διαθέτει μια τεράστια συλλογή από θαλάσσια ζώα, ενώ υπόσχεται να παρασύρει το κοινό σε διάφορες χώρες του κόσμου μέσω των ειδών που θα φιλοξενεί.


Αποτελείται από 28 δεξαμενές, που θα είναι το σπίτι για 8.000 είδη και η γυάλινη σήραγγα προσφέρει μια επεκτατική ματιά στην υποθαλάσσια ζωή. 

Επιπλέον εκεί θα υπάρχει Μουσείο καθώς και μια δεξαμενή αφής, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν μια πιο προσωπική επαφή με τους καρχαρίες, τα σαλάχια και τα ασπόνδυλα. 

Στα highlights είναι η δυνατότητα να κοιμηθούν οι επισκέπτες μέσα στη γυάλινη σήραγγα απολαμβάνοντας τις νυχτερινές βόλτες των ψαριών δίπλα τους…Αστυνομικοί-ρομπότ θα περιπολούν στο Ντουμπάι


Οι πρώτοι αστυνομικοί-ρομπότ θα κάνουν σε λίγους μήνες την εμφάνισή τους στο Ντουμπάι, συμβάλλοντας αφενός στην αστυνόμευση της πόλης και αποτελώντας αφετέρου μία τουριστική ατραξιόν που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή περαστικών και τουριστών.


Πριν λίγες μέρες μάλιστα, στο πλαίσιο της έκθεσης GITEX των χωρών του Περσικού κόλπου, παρουσιάστηκε το τελευταίο μοντέλο του ρομπότ, το οποίο θα κάνει περιπολίες και μπορεί να χαιρετίσει και να σφίξει το χέρι των ενδιαφερομένων.

Στο ύψος του στήθους του υπάρχει μια οθόνη αφής, μέσω της οποίας μπορεί να γίνουν καταγγελίες για εγκλήματα και να πληρώνονται πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις. Έχει, επίσης, τη δυνατότητα, να ανιχνεύει πρόσωπα.

“Σε πρώτη φάση, θα είναι σε τουριστικές περιοχές το 2017 και μέχρι το 2020 ευελπιστούμε να καλύπτουν μεγαλύτερη περιοχή”, δήλωσε ο προϊστάμενος Τεχνικής Καινοτομίας της αστυνομίας του Ντουμπάι, Αντνάν Αλί.

Ο αστυνομικός-ρομπότ της πόλης εμφανίστηκε για πρώτη φορά πέρσι. 

Οι τότε δυνατότητές του, ωστόσο, περιορίζονταν στη βοήθεια των τουριστών σε δρόμους και εμπορικά κέντρα.Πηγή: perierga.gr