Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Aji Charapita: Το πιο ακριβό τσίλι – 35,000 δολάρια το κιλό


Aji Charapita: Το πιο ακριβό τσίλι – 35,000 δολάρια το κιλό

Η καυτερή πιπεριά Aji Charapita μεγαλώνει περίπου στο μέγεθος ενός μπιζελιού και κοστίζει περίπου 35.000 δολάρια το κιλό.

Αυτόχθων στις ζούγκλες του Περού, πρόκειται στην ουσία για ένα άγριο είδος πιπεριάς που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να καλλιεργείται για εμπορική χρήση. 

Χρησιμοποιείται φρέσκο για να διατηρεί την ισχυρή φρουτώδη γεύση του αλλά και σε μορφή σκόνης δίνοντας έντονα πικάντικη γεύση σε διάφορα πιάτα.


Αν και είναι ακόμα αρκετά άγνωστο στις περισσότερες δυτικές χώρες, το Aji Charapita είναι περιζήτητο ανάμεσα στα είδη τσίλι στον κόσμο.

Γνωστό με το παρατσούκλι «η μητέρα όλων των τσίλι”, το Aji Charapita είναι η πιο ακριβή πιπεριά στον κόσμο και ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά μαζί με τη βανίλια και το σαφράν.

Πηγή: laimitomos.com

Έρχεται το σπάνιο “Μαύρο φεγγάρι” την Παρασκευή!


Ένα “μαύρο φεγγάρι” θα έχουν την ευκαιρία να δουν(!) το βράδυ της Παρασκευής, ή καλύτερα να μην δουν όσοι κοιτάξουν τον νυχτερινό ουρανό! 

Σύμφωνα με τον Joe Rao «η μαύρη σελήνη είναι ένα κάπως ασυνήθιστο ουράνιο γεγονός – καθώς συμβαίνει περίπου μία φορά κάθε 32 μήνες». 

Η πιο πρόσφατη εμφάνισή της έγινε τον Μάρτιο του 2014.


Πάντως, ακριβώς επειδή θα είναι μαύρο, θα είναι και αόρατο. 

Η ηλιόλουστη πλευρά του φεγγαριού θα είναι από την άλλη πλευρά, επομένως αυτό που θα βλέπουμε από τη Γη θα είναι εξ ολοκλήρου στην σκιά. 

“Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα να δείτε” λέει ο Rao στη “USA Today”, με τους θεατές να απολαμβάνουν έναν ουρανό χωρίς το έντονο φως του φεγγαριού.

Πηγή: perierga.gr