Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Καταρράκτης εξαφανίζεται τις μισές μέρες του χρόνου!


Ο καταρράκτης Mocona αποτελεί φυσικόσύνορο Αργεντινής και Βραζιλίας και το όνομά του σημαίνει “αυτός που καταπίνει τα πάντα”. 

Πρόκειται για ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο καθώς είναι ο μοναδικός καταρράκτης που ρέει παράλληλα με ένα ποτάμι όπερ σημαίνει πως όταν τα νερά ανέβουν αυτός χάνεται, πιο συγκεκριμένα δεν είναι ορατός για 150 μέρες τον χρόνο!


Επιπλέον στο πυθμένα του υπάρχει ένα φαράγγι που είναι ορατό μόνο από δύο σημεία και πιστεύεται πως δημιουργήθηκε την εποχή των Παγετώνων. 

Έχει μήκος σχεδόν… 2,5 χιλιόμετρα και η ροή του δεν είναι κάθετη όπως γνωρίζουμε για τους καταρράκτες αλλά κατά μήκος του ποταμού με τα νερά του να πέφτουν στο πλάι σε μια χαράδρα.


600.000 λουλούδια για ένα… χαλί!


Για μερικές μέρες του Αυγούστου ένα προσωρινό χαλί από φρέσκα λουλούδια κοσμεί το πλακόστρωτο στο Grand Place, την κεντρική πλατεία, των Βρυξελλών, στο Βέλγιο. 

Με έκταση 75 μέτρα και πλάτος 24 μέτρα, το χαλί δημιουργήθηκε από μπιγκόνιες και χρησιμοποιήθηκαν 600.000 περίπου κομμάτια σε διάφορα χρώματα. 

Η δημιουργία του κάθε καλοκαίρι ξεκίνησε το 1971 και από τότε συνεχίζεται κάθε χρόνο, ενώ καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο συμμετέχουν στην κατασκευή του.


Για την ολοκλήρωσή του χρειάστηκαν περίπου 4 ώρες, ενώ πολλοί εθελοντές συμμετείχαν στην εκδήλωση, τοποθετώντας τα λουλούδια πάνω σε ένα ειδικό πλέγμα που θα διατηρούσε το χαλί ανέπαφο για αρκετές μέρες. 

Πλήθος κόσμου έδωσε το “παρών” για να θαυμάσει τη δημιουργία, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν ένα υπέροχο θέαμα.


Μαύρη τρούφα βάρους 1,5 κιλού!


Ο Αυστραλός αγρότης, Stuart Dunbar, ασχολείται επαγγελματικά με την καλλιέργεια μαύρης τρούφας στην Κοιλάδα Yarra της Μελβούρνης από το 2006. Πριν από μερικές μέρες, μάλιστα, ξέθαψε μια τρούφα βάρους 1,5 κλού με τη βοήθεια του σκύλου του. 

Ο ίδιος συνήθως παίρνει σοδειά βάρους 50-150 γρ. ενώ για πρώτη φορά αντίκρισε κάτι παρόμοιο στο χωράφι του.


Το μανιτάρι αυτό κοστίζει 2,50 δολάρια το γραμμάριο και αυτό γιατί η καλλιέργεια του απαιτεί πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, ενώ και η περίοδος συγκομιδής είναι εξαιρετικά σύντομη. 

Έτσι ο Αυστραλός αναμένεται να γίνει πλουσιότερος κατά 3.000 ευρώ περίπου από μία μόνο τρούφα, αφού οι σεφ που προμηθεύει στην περιοχή του θα δείξουν ενδιαφέρον να την αποκτήσουν. 

Επιπλέον, όπως δηλώνει θα περιμένει να ξεθάψει μια ακόμα μεγαλύτερη στο μέλλον, που μπορεί να τον βάλει και στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή: perierga.gr