Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Βράχια που… φωσφορίζουν στο σκοτάδι!


Στα ανοικτά των ακτών της Οκαγιάμα στην Ιαπωνία, ένα υπέροχο θέαμα απαθανατίστηκε στο φακό δύο φωτογράφων. 

Το δημιουργικό “δίδυμο” των Trevor Williams και Jonathan Galione φωτογράφισαν το απόκοσμο μπλε φως που εκπέμπεται από ορισμένα θαλάσσια είδη, γνωστό και ως φαινόμενο βιοφωτισμού, έτσι όπως απλώθηκε πάνω στα βράχια της ακτής.


Γνωστά και ως “θαλάσσιες πυγολαμπίδες”, αυτά τα σπάνια πλάσματα ζουν στην άμμο, σε ρηχά νερά, και αποτελούν πηγές φωτός φωσφορίζοντας το βράδυ στην επιφάνεια του νερού. τα εν λόγω είδη στη συγκεκριμένη περίπτωση… βγήκαν στη στεριά, στα βράχια της παραλίας, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό τοπίο…


Εγκαίνια για τη μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο!


Αν κάποιος είναι υψοφοβικός, καλό θα είναι να μην επιχειρήσει να τη διαβεί. Για όλους τους υπόλοιπους, θα είναι μία εμπειρία ζωής. 

Η Κίνα εγκαινιάζει το Σάββατο (20/8) τη μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο. 

Μετά από μεγάλες προσπάθειες, η γέφυρα είναι έτοιμη να «υποδεχθεί» το κοινό της και να προσφέρει μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, με ασφάλεια.


Το ζητούμενο για το εντυπωσιακό αυτό εγχείρημα, ήταν ευθύς εξ αρχής η ασφάλεια. 

Οι Κινέζοι, προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ότι το γυάλινο υπερκατασκεύασμα είναι απολύτως ασφαλές, χρησιμοποίησαν κάθε ορθόδοξη και… ανορθόδοξη μέθοδο, ώστε να τσεκάρουν την αντοχή του. 

Χτύπησαν το γυαλί με βαριοπούλα, τοποθέτησαν αυτοκίνητο πάνω στη γέφυρα, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τη… διαλύσουν, αλλά εκείνη παρέμεινε αγέρωχη στη θέση της και το Σάββατο περιμένει τους πρώτους επισκέπτες της.


Στην «πρεμιέρα» είναι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι απ’ όλα τα μεγάλα δίκτυα του κόσμου, καθώς η προβολή της σε παγκόσμιο επίπεδο θα προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες το επόμενο διάστημα. 

Υπάρχει ωστόσο ένα όριο ασφαλείας, το οποίο είναι 8.000 επισκέπτες κάθε μέρα. Με άλλα λόγια, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει στην Κίνα για να περπατήσει πάνω σε αυτό το θαύμα της σύγχρονης κατασκευαστικής τεχνολογίας, θα πρέπει να μπει στη… λίστα αναμονής!

Βγήκε στη σύνταξη μετά από 72 χρόνια δουλειά!


H 93χρονη Graber η οποία δούλευε για 72 συναπτά έτη ως νοσοκόμα. Την προηγούμενη εβδομάδα η Alice Graber από το Freeman της South Dakota επισήμως αποσύρθηκε από την εργασία της, συνταξιοδοτήθηκε δηλαδή.


“Στη νοσηλευτική πρέπει να έχει πράγματα να δώσεις και να είσαι υπομονετικός. Ήταν ένα μέσο να βοηθώ τους ανθρώπους τους οποίους αγαπώ πράγμα που θεωρώ καλό”, λέει η Alice στο ABC News. 

Πρόκειται φυσικά για την μεγαλύτερη σε ηλικία νοσοκόμα της South Dakota ενώ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

Πηγή: perierga.gr