Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

Σε αυτό το ξενοδοχείο μπορείτε να κοιμηθείτε ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές χώρεςΠώς γίνεται να κοιμηθεί κανείς στην Γαλλία και την Ελβετία ταυτόχρονα; Κάντε μία κράτηση στο Hotel Arbez που βρίσκεται στο χωριό La Cure, στα σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας για να μάθετε τον τρόπο. 


Τα σύνορα περνούν μέσα από το ξενοδοχείο και σε ορισμένα δωμάτια περνούν ακόμα και πάνω από μερικά κρεβάτια, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί κανείς να κοιμάται με το ένα πόδι στη μία χώρα και με το άλλο στην άλλη, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler. 

Συγκεκριμένα, το κρεβάτι που βρίσκεται στην «σουίτα των νεονύμφων» είναι χωρισμένο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι επίσης μοιρασμένο στα δύο και έχει χαρακτηριστικά τόσο από την γαλλική, όσο και την ελβετική κουζίνα. 

«Δύο έθνη κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι και τρώνε στο ίδιο τραπέζι», γράφει στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.


Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, όμως, είναι το πως δημιουργήθηκε εξαρχής αυτό το ξενοδοχείο.

Το κτίριο χρονολογείται στις αρχές του 1860 και χτίστηκε λίγο μετά την συμφωνία της Γαλλίας και της Ελβετίας, το 1862, να επαναπροσδιορίσουν την γραμμή των συνόρων της περιοχής. 

Σύμφωνα με την συμφωνία αυτή, η Ελβετία θα έπαιρνε κάποια έκταση στην πόλη La Cure και η Γαλλία, κάποια έκταση γης κοντά στην Κοιλάδα Dappes. 

Πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, ένας ντόπιος κάτοικος του χωριού, ο M. Ponthus, έχτισε ένα κατάστημα ακριβώς εκεί που θα ήταν η νέα γραμμή των συνόρων. 

Ο Ponthus ήλπιζε να επωφεληθεί από το σημείο, αφού σύμφωνα με το CityMetric ήθελε να φτιάξει ένα μπαρ στη μεριά της Γαλλίας και ένα μπακάλικο στη μεριά της Ελβετίας.

Το κτίριο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1921, όταν ένας άλλος ντόπιος, ο Jules-Jean Arbeze, το αγόρασε και του έδωσε το όνομά του.

Όσο για το τι έγινε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κι αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Οι γερμανικές δυνάμεις ναι μεν εισέβαλαν στην Γαλλία, αλλά επειδή η Ελβετία παρέμεινες ουδέτερη και η μόνη σκάλα του ξενοδοχείου περνούσε από την Ελβετία, οι Γερμανοί στρατιώτες δεν μπορούσαν να μπουν μέσα στην ουδέτερη περιοχή. 

Πηγή 1η: huffingtonpost.com / Πηγή 2η: huffingtonpost.gr