Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Στους δρόμους της Κίνας το πρώτο λεωφορείο - 'τούνελ'Το φουτουριστικό μέσο μεταφοράς της Κίνας έκανε το παρθενικό του ταξίδι στους δρόμους της πόλις Qinhuangdao, της επαρχίας Hebei. 

Πρόκειται για ένα θηριώδες αυτοκινούμενο, το οποίο έχει την ικανότητα να καταλαμβάνει όλο το εύρος του δρόμου και χάρη στην ειδική κατασκευή του επιτρέπει στα διερχόμενα ΙΧ αυτοκίνητα να περνούν από... μέσα του. 

Μοιάζει πολύ με κινούμενο τούνελ, κινείται με ηλεκτρική ενέργεια και ως εκ τούτου, εκτός από αποσυμφόρηση στους πολύβουους δρόμους της Κίνας, μπορεί να μειώσει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα σε ιδιαίτερα σημαντικές ποσότητες. 

Υποδεχτείτε το TEB-1, όπως ονομάζεται το περίεργο αυτό λεωφορείο-τούνελ, δανειζόμενο το όνομά του από τα αρχικά Transit Elebated Bus (Διαμετακινούμενο Υπερυψωμένο Λεωφορείο).


Ο Κινέζος εμπνευστής της ιδέας και μηχανικός, Σονγκ Γιουζχού παρουσίασε το πρωτοποριακό του σχέδιο το 2010, στη διεθνή έκθεση του Πεκίνου, με τους επισκέπτες να φαντάζονται την υλοποίησή του ως κάτι μακρινό και σχεδόν αδύνατο.

Ο Σον είχε είδει προαναγγείλει την κατασκευή ενός πρωτοτύπου, από την έκθεση του περασμένου Μαΐου και τώρα, η εταιρία με έδρα την κινεζική πρωτεύουσα είναι σε θέση να το παρουσιάσει στο κοινό.