Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Ξενοδοχείο για… μέλισσες!


Η εταιρεία τσαγιού Taylors of Harrogate συνεργάστηκε με τους Kew Gardens για να σχεδιάσουν το περίφημο Grand Beedapest Hotel σε μικρογραφία , ένα πολυτελές ξενοδοχείο για μέλισσες. 

Σκοπός τους; 

Η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τη μείωση του πληθυσμού των μελισσών αλλά και η παρακίνηση όλων να αυξήσουν τα φυτά που είναι φιλικά προς αυτές, όπως λεβάντα, γεράνια και φασκόμηλο.


Οι μέλισσες είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για την υπέροχη γεύση του τσαγιού Taylors, αλλά τα φυτοφάρμακα, η ρύπανση και η απώλεια των ενδιαιτημάτων τους συνέβαλαν στην αλλοίωσή του. 

Το Grand Beedapest Hotel διαθέτει πισίνα με φύλλα μέντας, εστιατόριο με τριαντάφυλλα και γύρη και μια πολυτελή σουίτα με μπανιέρα με ζαχαρόνερο…
Πηγή: perierga.gr

Σπίτια μινιατούρες μέσα σε δοκιμαστικούς σωλήνες!


Η Rosa de Jong κατάγεται από το Άμστερνταμ και ασχολείται με την γραφιστική, δημιουργώντας εικόνες και σχέδια σε περιοδικά και κόμικ. 

Η ίδια τον ελεύθερο χρόνο της φτιάχνει σπιτάκια-μινιατούρες τα οποία στη συνέχεια τοποθετεί μέσα σε γυάλινους δοκιμαστικούς σωλήνες εργαστηρίου.


Τα σπίτια αναπτύσσονται προς τα πάνω, ενώ πράσινα φυτά και περικοκλάδες καλύπτουν την πρόσοψή τους. 

Επιπλέον η ίδια τοποθετεί στους σωλήνες και φυτά, δημιουργώντας διαφορετικά κάθε φορά σκηνικά. 

Τα έργα της χρειάζονται αρκετό χρόνο μέχρι να ολοκληρωθούν και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά όπως λέει και η ίδια το αποτέλεσμα την ικανοποιεί πλήρως.