Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

11.000 δολάρια για ένα τσαμπί σταφύλια!


Η ποικιλία Ruby Roman είναι μία από τις πλέον ακριβές στον κόσμο αφού τα σταφύλια αυτά χρυσοπληρώνονται! 

Ένας οπωροπώλης από την ιαπωνία κατέβαλε πρόσφατα το ποσό των 11.000 δολαρίων για να αποκτήσει ένα μόνο τσαμπί ήτοι 370 δολάρια ανά ρώγα. 

Τα εν λόγω σταφύλια αποτελούν ένα σύμβολο θέσης στην Ιαπωνία, όπως συμβαίνει με τα σπάνια κρασιά στο δυτικό κόσμο.


Επιπλέον βρίσκουν μια θέση στο τραπέζι σε επίσημα δείπνα αλλά και ιδιαίτερες εκδηλώσεις, ενώ όνο λίγα καταστήματα τα έχουν στα ράφια τους. 

Τα σταφύλια αυτά καλλιεργούνται σε ειδικές συνθήκες για όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση και γεύση. 

Σύμφωνα με τον Guardian, o αγοραστής έχει σκοπό να τα εκθέσει στο κατάστημά του, για να προσελκύσεις πελάτες και στη συνέχεια να τα προσφέρει ως δοκιμή στους τυχερούς, αφού τα σταφύλια της συγκεκριμένης ποικιλίας είναι γνωστά για την γλυκιά, ισορροπημένη και φρέσκια γεύση τους.

Πηγή: perierga.gr

5άστερο ξενοδοχείο-κιβωτός για προστασία από φυσικές καταστροφές!


To πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που θα θυμίζει την Κιβωτό του Νώε, προστατεύοντας τους επισκέπτες από φυσικές καταστροφές παγκόσμιας κλίμακας όπως σεισμούς, τσουνάμι και σφοδρές πλημμύρες, αναμένεται να κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια. 

Ο επικεφαλής του πρότζεκτ, αρχιτέκτονας Alexander Remizov, αποκαλεί το πεντάστερο ξενοδοχείο “Κιβωτό” και το σχεδίασε έτσι ώστε να είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε καταστροφικά φαινόμενα στον πλανήτη αλλά και να μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα, προσεγγίζοντας ουσιαστικά στην ουσία το βιβλικό εγχείρημα του Νώε.


Το χαρακτηρίζει ως ένα ανεξάρτητο βιοκλιματικό κτίριο. 

Η ιδέα για το ντιζάιν προήλθε, σε μεγάλο μέρος της, από τη συμμετοχή του Remizov στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) με τίτλο “Αρχιτεκτονική για Ανακούφιση των Καταστροφών”. 

Το κτίριο μπορεί να παραμένει στην ξηρά αλλά και στο νερό αναλόγως με τις ανάγκες κάθε φορά. 

Το σχήμα του μοιάζει με κέλυφος με όλες τις λειτουργίες του να υποστηρίζονται ανεξαρτήτως από την εξωτερική υποδομή. Στο εσωτερικό υπάρχει ακόμη και θερμοκήπιο το οποίο θα δημιουργεί φρέσκο αέρα και που θα αποτελεί το σύνδεσμο των ενοίκων με το φυσικό περιβάλλον.