Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Γκράφιτι αλλάζει όψη ανάλογα με το φως του ήλιου!


Ο Daku είναι καλλιτέχνης του δρόμου που εργάζεται σε διάφορες χώρες του κόσμου, δημιουργώντας πρωτότυπα γκράφιτι σε τοίχους μεγαλουπόλεων. 

Πρόσφατη δημιουργία του στην πόλη Lodhi του Νέου Δελχί όπου ζωγράφισε σε έναν τοίχο ένα μεγάλο κείμενο με λέξεις, που αλλάζουν ανάλογα με την κίνηση του ήλιου την ημέρα, ενώ ο θεατής για να το καταλάβει πρέπει να το παρατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. 

Με αυτόν τον τρόπο, ο Daku θέλει να δηλώσει ότι ο χρόνος αλλάζει συνεχώς όλα τα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των αξιών και των προτεραιοτήτων.


Πηγή: perierga.gr

“Έξυπνο” στιλό σκανάρει και αποτυπώνει χρώματα από παντού!


Το Scribble είναι γραφίδα που μπορεί να σκανάρει όλα τα χρώματα και στη συνέχεια τα χρησιμοποιεί για να γράψει ή να ζωγραφίσει ακόμα και με πραγματικό μελάνι. Έχει ενσωματωμένο 16-bit RGB color sensor και έρχεται με mobile app το οποίο θα συγχρονίζει όλα τα χρώματα που έχει σκανάρει το Scribble.


Το Scribble έχει 2 versions οι οποίες μέσω του σένσορα στοχεύουν το χρώμα που τους επιδεικνύεις και το αποθηκεύουν. 

Η έκδοση με το κανονικο μελάνι έχει μια αμπούλα πρόσμιξης χρωμάτων και στη συνέχεια αποτυπώνει το χρώμα που επιθυμείτε πάνω στο χαρτί. Η άλλη έκδοση αποτυπώνει το χρώμα ψηφιακά στο tablet σας μέσω του ειδικού app. 

To app συνδέεται με την έξυπνη γραφίδα μέσω Bluetooth ενώ η γραφίδα δεν χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ. Φορτίζει μέσω microUSB και μπορεί να αποθηκεύσει πάνω από 100.000 διαφορετικά χρώματα σε 1GB μνήμη.


Πηγή: perierga.gr