Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Στην παραγωγή το πρώτο… μπλε κρασί


Ξεχάστε τα κόκκινα, λευκά και ροζέ κρασιά και ετοιμαστείτε να απολαύσετε το πρώτο μπλε κρασί που βγάζει η Ισπανία στην αγορά

Κοστίζει 9,7 ευρώ και οι δημιουργοί του καλούν όσους το δοκιμάζουν να ξεχάσουν όλους τους κανόνες οινολογίας. Την παράδοση αιώνων που θέλει το κρασί να είναι λευκό, κόκκινο ή ροζέ αποφάσισε να σπάσει μια ισπανική εταιρεία βγάζοντας στην παραγωγή το πρώτο… μπλε κρασί!


Το Gik, όπως είναι η μάρκα του, αποτελεί σύμφωνα με τους παραγωγούς του μια μίξη λευκού και κόκκινου οίνου, που αποδίδει αυτό το χρώμα. 

Το μπουκάλι των 750ml κοστίζει 9,7 ευρώ και αποτελεί το όραμα μιας ομάδας παραγωγών ηλικιας περίπου 20 ετών. Όσο για τη γεύση; Όσοι το δοκίμασαν λένε πως αν το πιεις με κλειστά μάτια δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά, και νομίζεις πως απολαμβάνεις λευκό ξηρό κρασί!Πηγή: perierga.gr

Tηλεόραση διώχνει τα κουνούπια!Η LG λανσάρισε μια νέα τηλεόραση στην Ινδία που μπορεί να διώχνει μόνη της τα κουνούπια. 

Η τεχνολογία “Mosquito Away” χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα, τα οποία απωθούν τα κουνούπια και σας επιτρέπει να βλέπετε τηλεόραση εντελώς απερίσπαστοι από ενοχλητικά ιπτάμενα έντομα. 

Η LG έχει συμπεριλάβει την ίδια τεχνολογία σε κλιματιστικά, αλλά και πλυντήρια. Οι ασθένειες που μεταφέρουν τα κουνούπια, όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός, αποτελούν τεράστιο πρόβλημα στην Ινδία.


Ο πληθυσμιακό έλεγχος των κουνουπιών και η αποφυγή τσιμπημάτων είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για την πρόληψη της μετάδοσης αυτών των επικίνδυνων ασθενειών. 

Οι νέες τηλεοράσεις, που μόλις κυκλοφόρησε η LG έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες να πετύχουν αυτό ακριβώς. 

Η τηλεόραση διατίθεται σε δύο μοντέλα, με κόστος 26.500 και 47.500 ρουπίες αντίστοιχα (394 και 706 δολάρια). Στοχεύει κυρίως σε κοινό χαμηλότερων εισοδημάτων, που ζει υπό συνθήκες οι οποίες το καθιστούν ευάλωτο σε κουνούπια.

Η ίδια τηλεόραση θα αρχίσει να πωλείται τον επόμενο μήνα στις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για πώλησή της αλλού. 

Η εταιρεία είχε αρχίσει την ανάπτυξή της πριν το ξέσπασμα του ιού Ζίκα στη Λατινική Αμερική, που προκάλεσε ανησυχία για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι αρχίζουν οτν Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πηγή: perierga.gr