Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Το Πιο Θανάσιμο Μέρος Σε Ολόκληρο Τον Πλανήτη - Μία Ώρα Αρκεί Για Να Σε Σκοτώσει !Κάπου στο κέντρο της αχανούς Ρωσίας, στα νότια Ουράλια Όρη, κρύβεται μια μικρή λίμνη, η Καράτσεϊ.

Η πανέμορφη υδάτινη έκταση, ξεπροβάλει μέσα από το ορεινό τοπίο, για να σαγηνεύει καθώς το γαλάζιο χρώμα των νερών ενώνεται με το πράσινο δάσος.

Όμως, η ομορφιά αυτή κρύβει ένα θανατηφόρο μυστικό. Σαν μια… Σειρήνα της φύσης, προσελκύει με το κάλος της τον κάθε Οδυσσέα, που αν κάνει το λάθος και υποκύψει στη γοητεία της, κινδυνεύει με βέβαιο θάνατο!


Ο λόγος είναι απλός, αν και αθέατος: Πρόκειται για το πιο μολυσμένο μέρος σε ολόκληρο τον πλανήτη Γη, λόγω των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας. 

Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς μία ώρα παραμονής στην περιοχή ισοδυναμεί με βέβαιο θάνατο! Δικαιολογημένη λοιπόν η παρομοίωση με τις αρχαιοελληνικές Σειρήνες, τις γυναικείες αυτές θεότητες που σχετίζονταν με το νερό και το θάνατο και οι οποίες προσέλκυαν με το τραγούδι τους, τους ναύτες για να τους οδηγήσουν στην καταστροφή.


Σε αντίθεση όμως με τις Σειρήνες, πίσω από το θανατηφόρο μυστικό της Καράτσεϊ, κρύβεται ο άνθρωπος, αφού ήταν αυτός που τη μόλυνε σε τέτοιο βαθμό, ώστε σήμερα να μην μπορεί ούτε ο ίδιος να πλησιάσει. 

Η ιστορία της μόλυνσης της Καράτσεϊ δεν έχει φυσικά τίποτα το ποιητικό… Πίσω από την καταστροφή κρύβεται ο Ψυχρός Πόλεμος, η ανάπτυξη της πυρηνικής τεχνολογίας, και φυσικά τραγικά λάθη, παραλείψεις και συγκάλυψη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Σχολείο-φάρμα μαθαίνει τα παιδιά να καλλιεργούν λαχανικά!


Τα παιδιά είναι το μέλλον της ανθρωπότητας – οπότε αν θέλουμε να καλλιεργήσουμε μια βιώσιμη κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα συνδέονται με το φαγητό και τη γη, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια γενιά παιδιών που θα μάθουν πώς να είναι καλοί διαχειριστές της γης. 

Γι ‘αυτό κατασκευάζεται αυτό το καινοτόμο σχολείο-αγρόκτημα στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, που θα εκπαιδεύει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην οικολογία και στην καλλιέργεια φυτών και λαχανικών.


“Τα παιδιά από μικρά θα μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις δουλειές της φύτευσης, της σποράς, της περιποίησης και της συγκομιδής και έτσι θα μπορέσουν να γίνουν οι καλύτεροι καλλιεργητές των δικών τους λαχανικών. 

Με τον τρόπο αυτό θα μάθουν να ζουν με τη φύση και να γνωρίσουν εκ των έσω τα οφέλη του να απολαμβάνεις τα δικά σου φρέσκα λαχανικά”, λέει ο υπεύθυνος της κατασκευής.