Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Πωλείται πόλη στην Αυστραλία για 750.000 δολάρια!


Η αυστραλιανή πόλη Allies Creek είναι προς πώληση για λιγότερο όσο κοστίζουν 2-3 σπίτια. 

Βρίσκεται περίπου πέντε ώρες από το Brisbane και διαθέτει τρεις μύλους και 16 σπίτια, επίσης, ασφαλτοστρωμένους δρόμους, τρεχούμενο νερό και τη δική του μικρή μονάδα παραγωγής ενέργειας, αλλά και ένα φράγμα όπου γίνεται τεχνητή καλλιέργεια ψαριών, έτοιμων προς βρώση!


Η πόλη ανήκει ανήκει σε ένα ζευγάρι, που την αγόρασε για πρώτη φορά το 2008 και θέλησε να την πουλήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 για πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια, μειώνοντας τώρα την τιμή της στις 750.000 δολάρια. 

Όσοι πιστοί αγοραστές προσέλθετε… αναφέρει το πωλητήριο, συμπληρώνοντας πως “η ζωή στη φύση είναι το καλύτερο γιατρικό!”…

Πηγή: perierga.gr

Πίτσα 2 χιλιομέτρων στη Νάπολη μπήκε στο βιβλίο Γκίνες!


Έχει μήκος δύο χιλιόμετρα και πλάτος 50 εκατοστά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο που δημιουργήθηκε από τους μετρ του είδους, τους Ιταλούς, και μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. 

Η τεράστια πίτσα στήθηκε στην προκυμαία της Νάπολης και καλύπτει την απόσταση από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι το Castel dell’ Ovo.


Για την παρασκευή της χρειάστηκε η συνδρομή πολλών pizzaiolo αλλά και αρκετά κιλά υλικών, από αλεύρι για τη ζύμη και ντομάτες για τη σάλτσα μέχρι ποικιλία τυριών και αλλαντικών. 

Στο σημείο που στήθηκε η πίτσα οργανώθηκε πανηγυρική εκδήλωση και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την προετοιμασία της μεγαλύτερης πίτσας του κόσμου και για να τη γευτεί στο τέλος της εκδήλωσης. 


Στα έγκατα της Ρουμανίας το πιο απομονωμένο οικοσύστημα στον κόσμο!


Το Movile θεωρείται σήμερα ότι είναι το πιο απομονωμένο οικοσύστημα στον κόσμο και οι επιστήμονες μόλις τώρα αρχίζουν να ξετυλίγουν και να κατανοούν τα μυστικά του. 

Χρειάστηκαν χρόνια για να ξεκινήσει η καταγραφή των πλασμάτων εκεί επειδή πρόκειται για ένα επικίνδυνο περιβάλλον με δηλητηριώδη ατμόσφαιρα. 

Η είσοδος στο σπήλαιο απαιτεί συνδυασμό καταδύσεων και εξερεύνησης σπηλαίων. Θα πρέπει κανείς να κατέβει από ένα στενό φρεάτιο 20 μέτρων, να αναρριχηθεί μέσα από μικροσκοπικές σήραγγες ασβεστόλιθου πριν τελικά φτάσει στο κύριο σπήλαιο.


Τα περισσότερα πλάσματα πιστεύεται ότι έχουν φτάσει στο σπήλαιο πάνω από πέντε εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν ο ασβεστόλιθος σφράγισε την είσοδο και τα εγκλώβισε στο νέο τους σπίτι. 

Τα περισσότερα έντομα έχουν έκτοτε προσαρμοστεί στο απόλυτο σκοτάδι, χάνοντας τα μάτια και τη χρώση τους. 

Πολλά έχουν επίσης αναπτύξει μακρύτερα πόδια και κεραίες για να αισθάνονται το περιβάλλον στο σκοτάδι. Μεταξύ άλλων συναντά κανείς σπάνια είδη αραχνών, ψευδοσκορπιούς, νεροσκορπιούς, σαρανταποδαρούσες, και βδέλλες. 

Όπως και να έχει, αυτό το σπήλαιο στη Ρουμανία, είναι σίγουρα πως έχει πολλά περισσότερα μυστικά να αποκαλύψει.
Πηγή: perierga.gr