Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Ένα χωριό χτισμένο από… πλαστικά μπουκάλια!


Στον Παναμά χτίζεται το πρώτο χωριό στο κόσμο, τα σπίτια του οποίου θα κατασκευαστούν από ένα εκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια! 

Το χωριό βρίσκεται στο Isla Colón και θα αποτελείται από 120 σπίτια. Κάθε σπίτι θα έχει δοκάρια από χάλυβα, ενώ οι τοίχοι θα είναι από πλαστικά μπουκάλια, τα οποία στη συνέχεια θα καλυφθούν από ένα μείγμα σκυροδέματος. 

Τα οφέλη από τη χρήση τους είναι σημαντικά, τόσο για το θέμα της ανακύκλωσης του πλαστικού, αλλά και γιατί η μόνωση από τα μπουκάλια, εξασφαλίζει θερμοκρασία στο εσωτερικό κατά 17 βαθμούς χαμηλότερη, από το εξωτερικό περιβάλλον!


Το πρώτο σπίτι, δύο υπνοδωματίων, χρειάστηκε 10.000 πλαστικά μπουκάλια για να δημιουργηθεί. 

Η ομάδα των αρχιτεκτόνων του χωριού, έχει σχεδιάσει τρία διαφορετικά μοντέλα, τα οποία είναι αντισεισμικά και κάθε σπίτι θα παραδοθεί έτοιμο, με υδραυλικά και ηλεκτρολογικά. 

Το χωριό όταν ολοκληρωθεί, θα περιλαμβάνει εκτός από τα 120 σπίτια, ζώνες πρασίνου και μίνι πάρκα, ιδανικά για υπαίθριες δραστηριότητες.


Η “άγνωστη” μπύρα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο


Η μπύρα Snow μπορεί να είναι άγνωστη στον πλανήτη ωστόσο έχει τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. 

Οι πωλήσεις της Snow έχουν εκτοξευτεί κατά 573% από το 2005, όταν και κατείχε μόλις της 11η υψηλότερη θέση σε πωλήσεις στον κόσμο, αναφέρει το Bloomberg, ενώ έχει το 5,4% της αγοράς παγκοσμίως. 

Η μπύρα κατασκευάζεται από την SABMiller και την China Resources and Enterprise και η γεύση της χαρακτηρίζεται από το Rate Beer ως λεπτή και ανθρακούχα ενώ μερίδιο της επιτυχίας της οφείλεται στην χαμηλή τιμή της η οποία κυμαίνεται στο 1 δολάρια το λίτρο.


Δεύτερη μπύρα σε πωλήσεις στον κόσμο είναι η Tsingtao, επίσης μπύρα που απευθύνεται στην αγορά της Κίνας με μερίδιο πωλήσεων παγκοσμίως 2,8% και τρίτη με μερίδιο επί των πωλήσεων παγκοσμίως στο 2,5% είναι η Bud Light, η οποία κυκλοφόρησε μόλις το 1982.Πηγή: perierga.gr