Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Μουσείο για τον Σνούπι στο Τόκιο!


Ένα μουσείο για τον αγαπημένο ήρωα των κόμικς, τον Σνούπι άνοιξε στην Ιαπωνία. 

Το μουσείο είναι αφιερωμένο στο έργο του Charles M. Schulz, που είναι ο δημιουργός του κόμικς Peanuts. Προσωρινή έδρα του μουσείου είναι το Τόκιο. 

«Ο ιαπωνικός πολιτισμός έχει μία ιδιαίτερη εκτίμηση για τα κόμικς και κατά πάσα πιθανότητα βοήθησε κάποιους», είπε, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο Paige Braddock, δημιουργικός διευθυντής στο Charles M. Schulz Creative Associates.


Η καριέρα του Schulz ξεκίνησε το 1950 και διήρκεσε μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου του 2000, μία ημέρα μετά ο σκιτσογράφος πέθανε σε ηλικία 77 ετών. 

Τα σκίτσα του τα έχουν φιλοξενήσει περισσότερες από 2.600 εφημερίδες σε όλο τον κόσμο. 

Ο Σνούπι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιαπωνία και ανταγωνίζεται με άλλους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, όπως την Hello Kitty και τους ήρωες των κόμικς manga. 

Το μουσείο του Σνούπι στο Τόκιο άνοιξε τις πύλες του στις 23 Απριλίου και θα δέχεται τους επισκέπτες του μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.


Πουλάνε στο eBay νερό της βροχής από την ημέρα που πέθανε ο PrinceΌπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία κάποιος επιχείρησε να πουλήσει βροχή μέσω του eΒay την οποία μάζεψε σε γυάλινο βαζάκι από την ημέρα που πέθανε ο Prince.

Σύμφωνα με την περιγραφή του eBay το νερό της βροχής περισυνελέγη έξω από την οικία του καλλιτέχνη και η τιμή εκκίνησης είναι στα 100 δολάρια.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους όντως έβρεχε την περασμένη Πέμπτη στη Μινεάπολη. 

Πηγή: pamepreveza.gr / enikos.gr