Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Εκκλησία «φάντασμα» στην Ιταλία!


Ένα μοναδικό έργο, μια εκκλησία φάντασμα, στα ερείπια μιας κατεστραμμένης βασιλικής στην Πούλια της Ιταλίας, δημιούργησε ο καλλιτέχνης Εντοάρντο Τρεσόλντι. 

Η εγκατάσταση – κατασκευασμένη από διαφανή μεταλλική καλωδίωση – ξαναφέρνει… στη ζωή την εκκλησία μεσα από αυτό τον ιδιόμορφο τρόπο.


Χτισμένη μέσα σε τρεις μόλις μήνες, η κατασκευή αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ αναπαριστά σε φυσικό μέγεθος την παλαιοχριστιανική βασιλική που κάποτε βρισκόταν στο χώρο. 

 Ο Τρεσόλντι, περιέγραψε την εγκατάσταση του ως «η επιστροφή του μοναδικού αυτού κτιρίου σαν να ήταν μέρος της ιστορικής μνήμης του τόπου».


Φούρναρης έψησε μαζί με το ψωμί και τα γυαλιά του !​Έχουμε ακούσει διάφορες αηδιαστικές λεπτομέρειες με ιστορίες καταναλωτών που βρήκαν μέσα σε τρόφιμα από ζωύφια μέχρι τρίχες, όμως γυαλιά οράσεως δεν είχε βρει κανείς μέχρι τώρα.

Ήρθε η ώρα να συμβεί και αυτό όμως, καθώς ένας αφηρημένος φούρναρης στη Βρετανία, έψησε μαζί με το ψωμί και τα γυαλιά του.

Ευτυχώς, πρόλαβε και κατάλαβε την γκάφα του πριν πουλήσει το συγκεκριμένο καρβέλι στους πελάτες του.

Σημείωση: Άγνωστο παραμένει εάν τα γυαλιά του φούρναρη ήταν μυωπίας ή πρεσβυωπίας..

Πηγή: pamepreveza.grstar.gr

Γιατί τα τζιν έχουν τρία μεταλλικά κουμπιά στις τσέπες;


Όλοι έχουν στην γκαρνταρόμπα τους τουλάχιστον ένα τζιν παντελόνι. Πόσοι όμως γνωρίζουν γιατί στις τσέπες υπάρχουν τρια μεταλλικά κουμπιά; 

Η ύπαρξή τους κάθε άλλο παρά διασοσμητική είναι καθώς στην πραγματικότητα σε αυτά οφείλεται το γεγονός ότι τα τζιν αντέχουν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Το σημείο στο οποίο τοποθετούνται είναι κομβικό καθώς αποτελούν μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας ότι οι ραφές εκεί δεν θα σκιστούν ανεξαρτήτως της χρήσης.


Η ιδέα για τα τρια μεταλλικά κουμπιά ανήκει στον Levi Strauss, τον άνθρωπο από τον οποίο ξεκίνησε η ομώνυμη αυτοκρατορία των τζιν. 

Ήταν το 1829 όταν άκουσε μεταλλωρύχους να διαμαρτύρονται ότι τα παντελόνια που φορούσαν μέχρι τότε φθείρονταν γρήγορα ειδικά με τα κομμάτια χρυσού που έβαζαν στις τσέπες τους. 

Έτσι αποφάσισε εκτός από το πιο ενισχυμένο ύφασμα να προσθέσει μια επιπλέον «άμυνα» τοποθετώντας τα μεταλλικά κουμπιά εκεί όπου βρίσκονται οι ραφές.

Πηγή: perierga.gr

Μπαρμπέρης άφησε κληρονομιά 1,23 εκατ. ευρώ στη βιβλιοθήκη της πόλης τουΟ Αντονι Τζ. Ράλις χαρακτηριζόταν από όσους τον ήξεραν ως ένας ήσυχος και μοναχικός μπαρμπέρης. Μετά τον θάνατό του φάνηκε πως αυτός ο καλόβολος άνθρωπος είχε μια τεράστια περιουσία.

Ο άνδρας ήταν ιδιοκτήτης ενός μικρού μπαρμπέρικου στην πόλη Athol της Μασαχουσέτης. Μετά το θάνατό του, αποκαλύφθηκε πως άφηνε πίσω του ακίνητη περιουσία αξίας 1,44 εκατ. ευρώ.

Από αυτά τα 1,23 εκατ. περνάνε στα χέρια της δημοτικής βιβλιοθήκης. Οπως εξηγεί η δικηγόρος του Αντονι Τζ. Ράλις, η κληρονομιά δίδεται εκεί, διότι η τελευταία του σύζυγος ήταν βιβλιοφάγος.

«Κυριολεκτικά, παραλίγο να πέσω από την καρέκλα», αναφέρει η πρώην διευθύντρια της βιβλιοθήκης Ντέμπρα Μπλάνχαρντ, στην πρώτη αντίδρασή της μετά το άκουσμα της είδησης.

«Ζήτησα από την δικηγόρο να μου το επαναλάβει, για να βεβαιωθώ πως δεν άκουσα κάτι λάθος», αναφέρει.

«Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως σκληρά εργαζόμενοι σαν τον κ. Ράλις εξοικονομούν χρήματα και τα κληροδοτούν σε ένα θεσμικό όργανο, που ωφελεί το σύνολο της κοινότητας», προσθέτει.

Από την πλευρά της, η σημερινή διευθυντής της βιβλιοθήκης Jean Shaughnessy, δήλωσε: «Είναι υπέροχο, όταν κάποιος δωρίζει στη βιβλιοθήκη. Μια τέτοια πράξη πηγαίνει πολύ πιο πέρα από την εκτίμησή».

Το ποσό που έμεινε μοιράστηκε στα δύο του ανίψια τον Τόμας και την Ζακλίν.

«Ποτέ δεν είχε παιδιά και πραγματικά είχε αγαπήσει τη βιβλιοθήκη», λέει ο Τόμας, ο οποίος δεν περίμενε να του αφήσει ο θείος του κάποια περιουσία.

Πηγή: iefimerida.gr