Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Κινέζοι πουλάνε σακούλες με “καθαρό αέρα” του βουνού


Πλανόδιοι Κινέζοι πωλητές έστησαν πάγκους σε ορεινό μονοπάτι της χώρας και πουλάνε σακούλες με καθαρό αέρα στους περιπατητές…

 Όποιος επιθυμεί μπορεί να αγοράσει μια σακούλα με καθαρό αέρα έναντι 1,5-4,5 δολαρίων (ανάλογα με το μέγεθος) και να την πάρει μαζί του για να απολαύσει φρέσκο βουνίσιο αέρα όταν επιστρέψει στην πόλη.

Οι κάτοικοι των χωριών στο βουνό της Κίνας ανακάλυψαν όπως φαίνεται μια νέα κερδοφόρα επιχείρηση πουλώντας «αέρα κοπανιστό» στους κατοίκους των αστικών κέντρων και στους άλλους επισκέπτες.


Με τα προβλήματα της ρύπανσης της Κίνας, οι κάτοικοι των αστικών κέντρων ψάχνουν διαφυγή σε απομακρυσμένες περιοχές για μια πάρουν μια… ανάσα. 

Πλέον μπορούν να πάρουν λίγο από αυτόν τον αέρα μαζί τους στην πόλη

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που πουλάνε τον «καθαρό αέρα», τον έχουν συλλέξει από την «καρδιά του βουνού» και οι επισκέπτες δίνουν τα χρήματά τους είτε για να πάρουν μια ανάσα εκείνη την ώρα είτε για να τον απολαύσουν αργότερα στο σπίτι τους.

Κάποιες σακούλες έχουν μέσα ακόμη και πέταλα λουλουδιών για να μυρίζουν ακόμη πιο ωραία και να δίνουν μια ευχάριστη αίσθηση σε όσους ζουν στα αστικά κέντρα.

 

Εισαγωγή…Φυλακισμένων κάνει η Ολλανδία
Η εγκληματικότητα στην Ολλανδία θα μειώνεται σταθερά σε ποσοστό 0,9 % μέσα στα προσεχή πέντε χρόνια και ως εκ τούτου πολλές από τις φυλακές της θα κλείσουν. 

Τα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας την Δευτέρα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Jaap Oosterveer έκανε λόγο για «καλά» και «κακά» νέα.

Η μείωση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια στην Ολλανδία έχει ως αποτέλεσμα να έχει ήδη μείνει κενό το ένα τρίτο από τις συνολικά 13.500 φυλακές της χώρας ενώ η ακόμα μεγαλύτερη αναμενόμενη μείωση έκνομων πράξεων δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πολλά σωφρονιστικά ιδρύματα θα βάλουν λουκέτο.
 
Τα καλά νέα είναι ότι μειώνονται οι εγκληματίες, αλλά τα «κακά» νέα πως πολλοί εργαζόμενοι στις φυλακές θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία.

Σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ολλανδίας (FNV), 1.900 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι ενώ 700 εξ αυτών θα αναγκαστούν να υπηρετούν ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Σε μια προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα των «άδειων κελιών» η ολλανδική κυβέρνηση προχώρησε στην μίσθωση των φυλακών της με την μέθοδο leasing και έχει ήδη συμφωνία να στεγάσει φυλακισμένους από το Βέλγιο και την Νορβηγία. 
 
Στο πλαίσιο της καινοτόμου προσπάθειας 300 Βέλγοι εγκληματίες βρίσκονται έγκλειστοι στο σωφρονιστικό ίδρυμα της πόλης Tilberg στο βόρειο τμήμα ενώ η χώρα υπέγραψε τον περασμένο Σεπτέμβριο τριετή συμφωνία με την Νορβηγία για να «φιλοξενήσει» 240 κρατούμενους στην φυλακή του χωριού Veenhuizen στο Drenthe στην βορειοανατολική Ολλανδία.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την φυλακή στην πόλη Roermond στα σύνορα με την Γερμανία σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Η μείωση της εγκληματικότητας στην Ολλανδία οφείλεται αφενός μεν στην γήρανση του πληθυσμού, αφετέρου στην τακτική των αρχών στα εγκλήματα χωρίς θύματα να επιβάλουν μικρότερες ποινές, να βάζουν ηλεκτρονική σήμανση στους ενόχους και να τους εντάσσουν σε προγράμματα απασχόλησης για την επανένταξή τους στην κοινωνία. 
 
 Πηγή: perierga.gr

Δείτε γιατί η Παρασκευή που πέρασε (25 Μαρτίου 2016) θα ξανάρθει σε 141 χρόνιαΈνα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν θα ζήσει την Παρασκευή που πέρασε για πολλά - πολλά χρόνια ακόμα

Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν θα ζήσει την Παρασκευή που πέρασε για πολλά - πολλά χρόνια ακόμα. Για τους καθολικούς η Παρασκευή αυτή ήταν η Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα της Σταύρωσης του Χριστού.

Επίσης η 25η Μαρτίου είναι η ήμερα που εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Αυτός το συνδυασμός συνέβη τρεις φορές τον 20ο αιώνα (1910,1921 και 1932), δύο φορές τον 21ο αιώνα (2005 και 2016) και δεν θα ξανασυμβεί έως το 2157.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι τόσο σπάνιος επειδή οι Χριστιανοί χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για να υπολογίσουν τις εορτές ενώ τα Χριστούγεννα και ο Ευαγγελισμός πέφτουν πάντα τις ίδιες μέρες (25 Δεκεμβρίου και 25η Μαρτίου).

Πηγή: newmoney.gr