Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Το παλιότερο μήνυμα σε μπουκάλι και η παράξενη ιστορία του!


Η Marianne Winkler, μια συνταξιούχος ταχυδρομικός, ήταν διακοπές με τον σύζυγό της Horst όταν εντόπισε ένα ασυνήθιστο μπουκάλι να επιπλέει κοντά στο γερμανικό νησί Amrum. Θυμάται ότι το καθαρό γυάλινο μπουκάλι είχε ένα σημείωμα: “Σπάσε το μπουκάλι”. 


Η ίδια αναφέρει ότι προσπάθησαν να βγάλουν το σημείωμα αλλά δυστυχώς έπρεπε να σπάσουν το μπουκάλι. Όπως και έκαναν… Όταν το ζευγάρι ξετύλιξε το σημείωμα διάβασε ένα μήνυμα γραμμένο στα Αγγλικά, Γερμανικά και Ολλανδικά. 

Ζητούσε από αυτόν που το βρήκε να συμπληρώσει τα στοιχεία σχετικά με το πού και πότε το ανακάλυψε πριν το επιστρέψει στο Marine Biological Association, στο Πλίμουθ της Μεγάλης Βρετανίας. Έλεγε ότι όποιος το έκανε θα έπαιρνε ως αμοιβή ένα σελίνι.


Τα μέλη της Βιολογικής Εταιρείας έμειναν έκπληκτοι όταν έλαβαν το σημείωμα από το ζευγάρι. 

Το μπουκάλι ήταν ένα από τα 1.020 που είχαν ρίξει στη Βόρεια Θάλασσα ανάμεσα στο 1904 και 1906 για να μελετήσουν τη δύναμη από τα θαλάσσια ρεύματα και ήταν μέρος μιας εργασίας. 

Τα περισσότερα δεν βρέθηκαν ποτέ και αυτά που βρέθηκαν ήταν σε σύντομο χρονικό διάστημα από τότε που τα είχαν ρίξει.


Η εταιρεία πιστή στην υπόσχεσή της έστειλε ένα σελίνι στο ζευγάρι. Η Marianne και ο Horst περιμένουν τώρα να πάρουν το ρεκόρ Guinness αφού είναι το πιο παλαιό μήνυμα σε μπουκάλι που έχει ποτέ βρεθεί. 

Ο προηγούμενος κάτοχος αυτού του ρεκόρ το είχε ένας άλλος που βρήκε μήνυμα σε μπουκάλι μετά από 99 χρόνια που ήταν στην θάλασσα.
Πηγή: perierga.gr

Ανοίγει μπαρ που θα προσφέρει… μόνο νερόΤο μπαρ που θα προσφέρει μόνο νερό είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και να σερβίρει στους επισκέπτες ύδωρ από την περιοχή της Μινεάπολης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror.

Και παρόλο που αυτό θα προσφέρεται δωρεάν, οι δημιουργοί του ελπίζουν ότι θα κάνει τον κόσμο να σκεφτεί λίγο περισσότερο για τον πιο πολύτιμο φυσικό πόρο μας. 

Ο χώρος, που θα ανοίξει στη Μινεάπολη, έχει ως μότο του το εξής: «Το νερό είναι το μόνο που έχουμε». Το μπαρ νερού είναι ιδέα των Shanai Matteson και Colin Kloecker οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να σκεφτούν περισσότερα για το νερό ως πόρο. 

«Το νερό δεν είναι κάτι που σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι, αλλά είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουμε προβλήματα λειψυδρίας και προβλήματα ποιότητας του νερού», δήλωσε η Shanai Matteson στο Minn Post.

Οι άνθρωποι που θα προσφέρουν το νερό στο μπαρ, το οποίο θα έχει πια έναν σταθερό χώρο, δύο χρόνια περίπου μετά από τη λειτουργία διαφόρων «περιπτέρων» στην περιοχή, θα είναι ειδικοί στα συστήματα νερού. 

Έτσι, όταν θα κάνει κάποιος την παραγγελία του για λίγο νερό βρύσης, μηχανικοί, εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα, εμπειρογνώμονες για το περιβάλλον και φοιτητές θα μπορούν να ξεκινήσουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το τι ακριβώς υπάρχει στο ποτήρι.

«Το προσφέρουμε δωρεάν. Είναι κατά κύριο λόγο νερό βρύσης από τη Μινεάπολη, αλλά θα έχουμε και από άλλες βρύσες διάφορων περιοχών. 

Η ιδέα έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να μιλήσουν για τη σχέση τους με το νερό της βρύσης», δήλωσε ο Matteson. 

Το συγκεκριμένο project χρηματοδοτείται μέσω της πλατφόρμας GoFundMe και σκοπός των δημιουργών είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 25.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς το μπαρ που θα σερβίρει μόνο νερό είναι ουσιαστικά ένας χώρος για συνομιλίες και επικοινωνία σχετικά με διατήρηση της ζωής και τη χρήση του νερού της βρύσης.


Πηγή: briefingnews.gr