Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Επτά θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουνΑπό το μεγάλο τέμενος του Μάλι, στο Παλάτι της Ρουμανίας και τη γέφυρα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, ένα "ταξίδι" στα λιγότερο γνωστά θαύματα του κόσμου

Μπορεί να γνωρίζετε καλά τα επτά θαύματα του κόσμου, τα σημαντικότερα κτήρια ή δημιουργήματα του ανθρώπου και της φύσης που αποτελούν τη σφραγίδα που άφησε το πέρασμα του χρόνου. 

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα που, πιθανότατα να μην γνωρίζατε την ύπαρξή τους.

Το μεγάλο τέμενος της Djenné, Μάλι


Το μεγάλο τέμενος της Djenné, στο Μάλι δεσπόζει στο σημείο για περισσότερα από 100 χρόνια. Είναι χτισμένο από λάσπη και και τούβλα και το 1988 είχε συμπεριληφθεί από την UNESCO στα σηματικότερα πολιτιστικά μνημεία.


Το Chand Baori, ΙνδίαΤο απίστευτο οικοδόμημα βρίσκεται σ' ένα απομακρυσμένο χωρίο της Ινδίας. Εκτιμάται πως είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αρχαία κτήρια του κόσμου, χάρη στην αρχιτεκτονική του, που θυμίζει αρκετά τις πυραμίδες της Αιγύπτου.


Η χρονολογία της ανέγερσής του υπολογίζεται στο 600 π.Χ.

Ποιο είναι το πρώτο ζώο στην Γη;


Το… ταπεινό σφουγγάρι φαίνεται ότι ήταν το πρώτο ζώο που εμφανίστηκε στη Γη, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες. 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, ερευνητές του ΜΙΤ εκτιμούν ότι τα σφουγγάρια είναι προγενέστερα της «έκρηξης» της Κάμβριας Περιόδου – μιας εξελικτικής περιόδου που άρχισε περίπου 540 εκατ. χρόνια πριν, κατά την οποία εμφανίστηκε μεγάλος αριθμός νέων ζώων.


Η ομάδα του ΜΙΤ προέβη στην εν λόγω ανακάλυψη αναλύοντας μοριακά απολιθώματα- ίχνη μορίων που έχουν βρεθεί σε πανάρχαιους βράχους. 

Ένα σπάνιο μόριο (24 ΙPC), το οποίο παράγεται από σφουγγάρια του σήμερα, έχει βρεθεί σε βράχους 640 εκατ. ετών. 

Η ομάδα των ερευνητών αναζήτησε το γονίδιο που ήταν υπεύθυνο για την παραγωγή του γονιδίου αυτού, ποιοι οργανισμοί το φέρουν και πότε αναπτύχθηκε σε αυτούς. 

Η ανάλυση έδειξε 30 διαφορετικούς οργανισμούς, και περαιτέρω έρευνα υπέδειξε ένα συγκεκριμένο γονίδιο (SMT) το οποίο μπορεί να κάνει έναν οργανισμό να παράγει 24 IPC εάν υπάρχει ο επαρκής αριθμός «αντιγράφων».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο τα σφουγγάρια όσο και είδη άλγης έχουν τον σωστό αριθμό αντιγράφων SMT για την παραγωγή 24 IPC, και μέσω περαιτέρω ανάλυσης βρέθηκε ότι τα σφουγγάρια παρήγαγαν το μόριο πολύ πριν την άλγη. 

Το εν λόγω χρονικό ορόσημο θεωρείται πως επετεύχθη περίπου 640 εκατ. χρόνια πριν – την ίδια περίοδο κατά την οποία σχηματίστηκαν οι βράχοι με το 24 IPC. 

Η συγκεκριμένη μελέτη παρέχει αποδείξεις ότι τα σφουγγάρια εμφανίστηκαν στη Γη πολύ νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο είδος ζώου.

Πηγή: perierga.gr

Έριξε το ίντερνετ η γάτα Μαθουσάλας - Είναι 26 χρονών και 207 ημερώνΗ γηραιότερη γάτα του κόσμου είναι 26 ετών και 297 ημερών, κάπου 121 χρόνων σε χρόνια γάτας και όπως είναι φυσικό έχει "ρίξει" το διαδίκτυο και τα social media.

Οι φαν της γάτας μπαίνουν κάθε μέρα στον λογαριασμό της για να μάθουν νέα της, ενώ ήδη έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.


Η 34χρονη ιδιοκτήτριά της Ashley Reed Okura δημιούργησε τον λογαριασμό Corduroy στο Instagram στις 13 Αυγούστου του 2015, όταν και ο γάτος της μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ, ενώ έχει λογαριασμούς και σε Snapchat και Facebook. Τώρα ο Corduroy, έχει πάνω από 2.500 followers στο Instagram.


Κάνω τα πάντα για να έχω ενημερωμένους του λογαριασμούς του στα social media αφού ο κόσμος αντιδρά πολύ θετικά, δηλώνει η Ashley, η οποία προσπαθεί να απαντά στα μηνύματα των χρηστών του διαδικτύου και να αποδέχεται τα αιτήματα φιλίας.

Η Ashley διάλεξε τον γάτο της που γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1989, όταν η ίδια ήταν έξι ετών.

Πόλη ζητά γιατρό με 20.000 ευρώ μισθό και δεν βρίσκει!


Μια μικρή πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Tokoroa, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Βόρειου Νησιού, ακριβώς ανάμεσα στο Οκλαντ και το Ουέλινγκτον, αναζητά εδώ και δυο χρόνια έναν δεύτερο κοινοτικό γιατρό. 

Η αμοιβή είναι 20.000 ευρώ το μήνα αλλά κανείς δεν θέλει να πάει. 

Ο λόγος: Η πόλη δεν έχει πρόσβαση στο Internet και η κοινωνική ζωή είναι ανύπαρκτη.


Επιπλέον το όλο πακέτο προσφοράς περιλαμβάνει ετήσιο μισθό 240.000 ευρώ, τρεις μήνες άδεια μετ’ αποδοχών, μηδέν ώρες νυχτερινή εργασία, μηδέν ώρες δουλειά κατά τα Σαββατοκύριακα καθώς κι ένα πλουσιοπάροχο πελατολόγιο της τάξεως των 6.000 ασθενών –κι όλα αυτά για μια πόλη 14.000 κατοίκων. 

Κι όμως, όπως εξηγεί ο νυν γιατρός της πόλης Alan Kenny, μετά από δυο χρόνια αναζήτησης, ακόμα να βρει έναν συνάδελφο που, σημειωτέον, δεν θα τον αντικαταστήσει, αλλά απλώς… θα τον βοηθάει!

«Κατά καιρούς έρχονται διάφοροι συνάδελφοι μου να με βοηθήσουν, αλλά δεν κάθονται πολύ», προσθέτει ο Kenny που αποδίδει τον δισταγμό των γιατρών στο γεγονός ότι η πρόσβαση στο Internet είναι πενιχρή, η κοινωνική ζωή είναι… υπό το μηδέν, ενώ η τοποθεσία της πόλης την καθιστά πολύ απομονωμένη από τις υπόλοιπες νεοζηλανδικές μεγαλουπόλεις.

Πηγή: perierga.gr