Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Το πιο ηλιόλουστο μέρος στον κόσμο!


Μπορεί οι θερμοκρασίες που υπάρχουν εδώ να μη συνάδουν με την… ηλιοθεραπεία ωστόσο το μέρος με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στον κόσμο είναι το ακατοίκητο νησί του Καναδά Ellesmere κατά τον μήνα Μάιο. 

Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης είναι και ο πιο ηλιόλουστος, με 65,4% της μέρας να έχει ήλιο, το οποίο ισούται με πάνω από 15 ώρες ηλιοφάνειας αν και με θερμοκρασία -10 βαθμούς Κελσίου.


Στον Αρκτικό Κύκλο επικρατεί το φαινόμενο γνωστό και ως “μεταμεσονύκτιος ήλιος, που σημαίνει ότι ο ήλιος δεν πέφτει κάτω από τον ορίζοντα για το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, με την πιθανότητα 24ωρης ηλιοφάνειας. 

Η κατάσταση βέβαια αναστρέφεται τελείως κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και της “πολικής νύχτας”, όταν ο ήλιος εξαφανίζεται για εβδομάδες ολόκληρες. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αν θέλουμε να αναζητήσουμε τα μέρη με την περισσότερη ηλιοφάνεια στο σύνολο του χρόνου, τότε η Έρημος Σαχάρα στον Νίγηρα και η περιοχή ανάμεσα στη Χαβάη και το Κιριμπάτι είναι αυτές που ο ήλιος τούς χαρίζει απλόχερα το φως του όλο το έτος.

Πηγή: perierga.gr

Έφαγε στρατιωτικό γεύμα… 61 ετών!Ο Steven Thomas συλλέγει κονσέρβες και πακέτα με τρόφιμα του στρατού, απολαμβάνοντας τα τελευταία 6 χρόνια μοναδικά γεύματα… ιστορίας, όπως λέει ο ίδιος. 

Πρόσφατα απέκτησε μπισκότα, μαρμελάδα βατόμουρο, κακάο και φιστικοβούτυρο 61 ετών (από τον πόλεμο της Κορέας το 1955), τα οποία μάλιστα ακριβοπλήρωσε ενώ δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να τα ανακαλύψει. 

Σε κονσέρβες αλλά και σε κουτιά, τα τρόφιμα αποτελούν συλλεκτικά αντικείμενα για τον ίδιο, που ωστόσο θέλει να τα δοκιμάζει. 

Μάλιστα, πίστευε ότι το χειρότερο όλων θα ήταν το φιστικοβούτυρο, όμως εκείνος έφαγε το μισό κουτί και ήταν νοστιμότατο. 

Η μαρμελάδα βατόμουρο ήταν λίγο… αλλοιωμένη από τον καιρό, αλλά με τα κράκερ… κανείς δεν κατάλαβε τη διαφορά. 

Δείτε το βίντεο του..στρατιωτικού πολυκαιρισμένου δείπνου!Πηγή: perierga.gr