Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Kαινοτόμο σχολείο από γυαλί!


Ο αρχιτέκτονας Junya Ishigami σχεδίασε ένα πρωτότυπο σχολείο εξ ολοκλήρου από γυαλί, όπου οι μαθητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Kanagawa στην Ιαπωνία ενσωματώνονται πλήρως μετο φυσικό περιβάλλον και μπορούν να αποδώσουν καλύτερα τόσο στα μαθήματά τους όσο και στην έμπνευση που θα έχουν…


Είτε βρίσκεται ο μαθητής εντός είτε έξω είναι σχεδόν το ίδιο αφού οι διάφανοι τοίχοι προσφέρουν μοναδική θέα, δημιουργώντας μια ευχάριστη αίσθηση σε όσους διαβάζουν ή εργάζονται εκεί. 

Μάλιστα ο χώρος είναι ευέλικτος και προσαρμόζεται άριστα στις ανάγκες των μαθητών, που όπως λένε οι καθηγητές τους είναι πιο παραγωγικοί από ποτέ!


Ανάποδο… ουράνιο τόξο στον ουρανό!


Το ανάποδο ουράνιο τόξο ή αλλιώς το “χαμόγελο του ουρανού” εμφανίζεται μετά τη βροχή ή κατά τη διάρκειά της, στην αντίθετη μεριά του ουρανού, από όπου βρίσκεται ο ήλιος. 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για οφθαλμαπάτη, που δημιουργείται όταν το φως του ήλιου αντανακλάται σε νέφη από κρύσταλλα πάγου.


Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες λένε ότι το σπάνιο αυτό το θέαμα, αν και μοιάζει με ένα ανάποδο ουράνιο τόξο, στην πραγματικότητα προκαλείται από το φως που λάμπει μέσα από μικροσκοπικούς κρυστάλλους πάγου στα σύννεφα και αντί να προκαλείται από τις σταγόνες της βροχής –όπως τα κανονικά ουράνια τόξα– είναι αποτέλεσμα των άσχημων ατμοσφαιρικών συνθηκών, ενώ γίνεται σπάνια ορατό έξω από το Βόρειο και Νότιο Πόλο.
Πηγή: perierga.gr

Ζητείται αγρότης στο… πιο απομονωμένο νησί της γης!


Οι αρχές του Tristan da Cunha, του πιο απομονωμένου νησιού στον κόσμο που ανήκει στη Μεγάλη Βρετανία, ανέβασαν αγγελία στην οποία ζητούν αγρότη για να φροντίσει τους 250 κατοίκους του νησιού. 

Το νησί βρίσκεται στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και διαθέτει ένα μόνο ένα χωριό, ενώ η πρόσβαση είναι εκεί δυνατή μόνο για 60 μέρες τον χρόνο, με πλοίο από τη Νότια Αφρική, μετά από ταξίδι μιας εβδομάδας.


Οι κάτοικοι είναι σχεδόν αυτόνομοι με τα τρόφιμά τους, τα οποία καλλιεργούν εκεί, ενώ αναζητάται αγρότης για να τους μάθει διάφορους νέους τρόπους καλλιέργειας που θα μείνει εκεί για τουλάχιστον 2 χρόνια.Πηγή: perierga.gr