Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Το μεγαλύτερο λουλούδι στον κόσμο


Μπορεί να ξεπεράσει σε βάρος τα 10 κιλά, η συνηθισμένη διάμετρος του είναι περίπου 1 μέτρο, τα μπουμπούκια έχουν το μέγεθος… μπάλας, ενώ το πάχος των πέταλων είναι περίπου 2,5 εκατοστά. 

Ο λόγος για το μεγαλύτερο λουλούδι στον κόσμο!

Η Rafflesia arnoldii, όπως είναι η επιστημονική της ονομασία φυτρώνει στα δάση της Σουμάτρα στην Ινδονησία.


Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο λουλούδι καθώς τα ογκωδέστατα μπουμπούκια χρειάζονται αρκετούς μήνες για να αναπτυχθούν και ανθίζουν για λίγες μόνο ημέρες. 

Μαζί με άλλα δύο, έχει λάβει τον τίτλο του εθνικού λουλουδιού της Ινδονησίας. 
Εκκλησία σε σχήμα... γόβας στην Ταϊβάν


Ταϊπέι, Ταϊβάν

Ναό σε σχήμα γόβας αποφάσισαν να κατασκευάσουν στην Ταϊβάν με σκοπό να πείσουν περισσότερα ζευγάρια να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

Ολόκληρο το κτίριο είναι φτιαγμένο από μπλε γυαλί και βρίσκεται στο πάρκο Ocean View στην νοτιοδυτική ακτή της Ταϊνάν στην Ταϊβάν.

Έχει ύψος σχεδόν 17 μέτρα και πλάτος 11 μέτρα, ενώ για την κατασκευή της χρειάστηκαν τέσσερις μήνες. 

Εκπρόσωπος της περιοχής δήλωσε ότι η εκκλησία αναμένεται να ανοίξει πριν από το κινεζικό νέο έτος στις 8 Φεβρουαρίου.

Πηγή: news.in.gr

Περπατάει χωρίς παπούτσια τα τελευταία 10 χρόνια!


Ο Andrzej Novosiolov ξεκίνησε να περπατά ξυπόλητος από μια ιδιοτροπία – κάποιο βράδυ αισθάνθηκε τα πόδια του ασυνήθιστα ζεστά και σκέφτηκε να περπατήσει στο φρέσκο χιόνι για να ανακουφιστεί. 

Βρήκε την αίσθηση πολύ ευχάριστη και από τότε δεν ξανάβαλε παπούτσια! 

Στην αρχή τα πόδια του πονούσαν από το κρύο αλλά κάθε μέρα η κατάσταση βελτιωνόταν και μπορούσε να περπατά λίγο παραπάνω…


Συχνά τραυματιζόταν από αιχμηρά αντικείμενα στον δρόμο αλλά σιγά-σιγά έμαθε πώς να αποφεύγει τις δυσκολίες και αν είναι ασφαλές το περπάτημά του. 

Πλέον δεν χρειάζεται παπούτσια και όπως λέει αυτό δεν τον επηρεάζει στην καθημερινή ζωή του, ούτε στη δουλειά ούτε στις κοινωνικές υποχρεώσεις του. 

Η γυναίκα και τα παιδιά του δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν στην επιλογή του αυτή και ήταν αρχικά αμήχανοι στο να τον συνοδεύουν.


Μάλιστα αρκετές φορές του πρόσφεραν στον δρόμο παπούτσια γιατί θεώρησαν κάποιοι ότι ήταν φτωχός ή ζητιάνος! 

Ως προγραμματιστής που δουλεύει με το Internet δεν έχει πρόβλημα στο χώρο εργασίας του, ενώ διαθέτει μόλις 2 ζευγάρια παπούτσια, σαγιονάρες και πέδιλα. 

Τις πρώτες τις κουβαλά πάντα μαζί του, ειδικά για τις μετακινήσεις του με τα μέσα μεταφοράς, αφού πολλές φορές η ασφάλεια δεν τον αφήνει να μπει ξυπόλητος.