Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Σταθμός τρένου λειτουργεί για έναν επιβάτη!


Εδώ και πολλά χρόνια, ο ανενεργός σιδηροδρομικός σταθμός Kami- Shirataki στο νησί Hokkaido συνεχίζει να λειτουργεί για έναν και μόνο επιβάτη: Μια μαθήτρια Λυκείου, που ολοκληρώνει τις σπουδές της στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις 26 Μαρτίου 2016. 

Πριν από 3 χρόνια η επιβατική κίνηση στην περιοχή μειώθηκε σημαντικά, κάνοντας τη διεύθυνση του σταθμού να διακόψει τα δρομολόγια στην συγκεκριμένη πόλη.


Ωστόσο, λίγο πριν οι Ιαπωνικές Σιδηροδρομικές Γραμμές οριστικοποιήσουν την απόφασή τους, παρατήρησαν, ότι μια κοπέλα ήταν καθημερινή επιβάτις του τρένου. 

Στην συνέχεια αποφάσισαν να διατηρήσουν την συγκεκριμένη διαδρομή και να αναβάλουν το κλείσιμο του σταθμού έως ότου αποφοιτήσει η κοπέλα, ενώ προσάρμοσαν τα δρομολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα της μικρής μαθήτριας. 

Πάντως, μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης της νεαρής ο σταθμός θα κλείσει οριστικά.Πηγή: perierga.gr

Το ποτάμι έγινε πράσινο και …φωσφορίζει!


Ο ποταμός Goldstream, που διασχίζει την πόλη Langford του Καναδά, απέκτησε ξαφνικά ένα έντονο φωσφορίζον πράσινο χρώμα στις 30 Δεκεμβρίου του 2010. 

Οι περαστικοί δεν ήξεραν αν πρέπει να πιστέψουν στα μάτια τους βλέποντας το χρώμα του ποταμού.Φυσικά ένα τέτοιο χρώμα δεν είναι φυσιολογικό και σύμφωνα με τις αρχές, προκλήθηκε από την προσθήκη φθορεϊσίνης, μιας συνθετικής οργανικής ένωσης που χρησιμοποιείται συχνά ως χρωστική ουσία ή σαν ιχνηθέτης φθορισμού κατά τον έλεγχο των συστημάτων ύδρευσης. 

Η αστυνομία αποδίδει το γεγονός σε φάρσα. Αν και δεν έχουν ανακαλύψει τον ένοχο θεωρούν ότι είναι μια από τις καθιερωμένες φάρσες των σχολικών διακοπών. (Ιδιαίτερα εντυπωσιακή να συμπληρώσουμε εμείς!)

Η ουσία δεν επηρέασε αρνητικά τους πληθυσμούς των ψαριών και σύμφωνα με την εφημερίδα Montreal Gazette, το ποτάμι επανήλθε στο κανονικό χρώμα του μέσα σε μια ώρα. 

Γενικά είναι μία μη τοξική και καθόλου επικίνδυνη ουσία.Διαμαρτυρία για… κατάληψη θέσης πάρκινγκ είχε απρόσμενη εξέλιξη!


Μια γυναίκα βρήκε κατειλημμένη τη θέση πάρκινγκ της από έναν άγνωστο και του άφησε ένα σημείωμα στους υαλοκαθαριστήρες που έλεγε: 

“Γεια σου άγνωστε, πάρκαρες στη θέση μου χτες το βράδυ (και είσαι ακόμα εδώ), και εξαιτίας σου έφαγα πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα στο δρόμο. Δεν έχω χρήματα. 

Αυτή είναι ιδιωτική θέση στάθμευσης και θα μπορούσα να να καλέσω τις αρχές και να σου επιβληθεί πρόστιμο και να σου σηκώσει το αυτοκίνητο ο γερανός. Δεν θα το κάνω, αλλά μην ξαναπαρκάρεις εδώ.”…


Προς μεγάλη της έκπληξη, την επόμενη μέρα, βρήκε στους υαλοκαθαριστήρες της έναν φάκελο με μια επιστολή συγγνώμης και 100 δολάρια σε μετρητά! Τι έλεγε η επιστολή; 

“Πρώτον, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τη στάθμευση στη θέσης σας. 

Ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου και θα ήθελα να πάρετε αυτά τα χρήματα για να πληρώσετε το πρόστιμο και ό,τι άλλο χρειάζεστε. 

Μπορεί να έχετε δυσκολίες αυτή τη χρονική περίοδο. Καλά Χριστούγεννα – Ο μ….ας που πάρκαρε στη θέση σας”.


Πηγή: perierga.gr