Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

O άνθρωπος με τις περισσότερες πιστωτικές κάρτες


Ο Walter Cavanagh είναι κάτοχος 1.497 πιστωτικών καρτών και κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως ο άνθρωπος με τις περισσότερες πιστωτικές κάρτες στον κόσμο. 

Όπως ο ίδιος δήλωσε όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’60 όταν έβαλε στοίχημα με έναν φίλο του για το ποιος από τους δύο θα καταφέρει να αποκτήσει τις περισσότερες πιστωτικές κάρτες με έπαθλο ένα δείπνο.


“Μέσα σε έναν χρόνο κατάφερα να έχω 143 πιστωτικές κάρτες ενώ ο φίλος μου 138″ δήλωσε ο ίδιος. 

Από τότε συνέχισε να βγάζει κάρτες, πολλές από τις οποίες είναι αχρησιμοποίητες, και κάποια στιγμή αυτό το χόμπι έγινε εμμονή. 

Η συλλογή του είναι εντυπωσιακή και όπως λέει ο ίδιος θέλει οσονούπω να την εμπλουτίσει!Πηγή: perierga.gr

Εγκαινιάστηκε ποδηλατόδρομος μήκους 100 χιλιομέτρων


Η Γερμανία εγκαινίασε τα πρώτα 5 χλμ. του πρώτου “αυτοκινητόδρομου” αποκλειστικά για χρήση από ποδηλάτες, ο οποίος θα έχει μήκος 100 χιλιόμετρα και θα ενώνει 10 πόλεις στο δυτικό τμήμα της χώρας.


Ο νέος σούπερ-ποδηλατόδρομος για μεγάλες ταχύτητες υπολογίζεται ότι όταν ολοκληρωθεί θα χρησιμοποιείται από 2 εκατομμύρια Γερμανούς, κάτι που σημαίνει 50 χιλιάδες αυτοκίνητα λιγότερα στο δρόμο κάθε μέρα. 

Για την υποδομή θα χρησιμοποιηθούν εγκαταλελειμμένες σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ το κόστος υπολογίζεται στα 180 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: perierga.gr

9 απομονωμένες πόλεις στον κόσμο!


Οι κάτοικοι αυτών των απομακρυσμένων κοινοτήτων λένε ότι ζουν στη μέση του πουθενά, και δεν είναι υπερβολή… 

Πόλεις και χωριά σε μακρινές και απρόσιτες τοποθεσίες έχουν να διαχειριστούν τα στοιχεία της φύσης και την απομόνωση, τη μοναξιά και την έλλειψη βασικών αναγκών, δίνοντας οι κάτοικοι καθημερινά τον δικό τους αγώνα για την επιβίωση…

1. Εδιμβούργο Επτά Θαλασσών, Τριστάν ντα Κούνια


Θεωρείται μια από τις πιο απομονωμένες κοινότητες στη γη. Η πόλη πήρε το όνομά της από την επίσκεψη του Δούκα του Εδιμβούργου στο νησί το 1867 και έχει 300 κατοίκους.

2. Whittier, Αλάσκα


Το χειμώνα έχει 200 κατοίκους που ζουν μαζί σε ένα κτίριο 14 ορόφων, το Begich Towers.

3. Villa Las Estrellas, Ανταρκτική


Χωριό 100 κατοίκων (και ακόμη λιγότεροι κατά τους χειμερινούς μήνες) με γυμναστήριο, εκκλησία, ταχυδρομείο και ένα κατάστημα με είδη δώρων για τους τουρίστες. Η πόλη διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους τρεις υπολογιστές του σχολείου.