Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

5 ασυνήθιστα “στρογγυλά” κτήρια στον κόσμο!


Με έμπνευση από το συμβολισμό του κύκλου και της σφαίρας, οι αρχιτέκτονες ανά τον κόσμο κατασκευάζουν κυκλικές δομές και εντυπωσιάζουν. 

Με αφετηρία την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή εποχή με τους θόλους και τους στρογγυλούς πύργους, φτάνουμε στη σύγχρονη αρχιτεκτονική που αφήνει το δικό της στίγμα. Δείτε στη συνέχεια κυκλικά κτήρια που εκπλήσσουν…

Al Dar, Αμπού ΝτάμπιSunrise Kempinski Hotel, Πεκίνο


Μία Περίεργη Υδρορροή


Όταν η υδρορροή γίνεται κομμάτι της αρχιτεκτονικής του σπιτιού. Η συγκεκριμένη αποτελείται από πολλά ακανόνιστης μορφής δοχεία που μεταφέρουν το νερό από το ένα στο άλλο και τελικά σε μια συσκευή αποθήκευσης. 

Είναι συνδεδεμένα πάνω σε κατακόρυφους οδηγούς. 

Η πρωτότυπη δομή τους επιτρέπει στη φυσική ροή του νερού να σχηματίζει διάφορους περίεργους στροβιλισμούς χαρίζοντας ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα χωρίς να επηρρεάζει τη περακτικότητα τηε κατασκευής.Σκι σε βουνό… χωρίς χιόνι!Το σκι είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το βουνό και δη το χιονισμένο βουνό! Όμως αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει τον δεινό σκιέρ Candide Thovex που κάνει σκι στο Megève της Γαλλίας χωρίς χιόνι. 

Δεν είναι από εκείνους που ενδιαφέρονται αν έχει χιονίσει στις βουνοκορφές και αν οι πίστες θα ανοίξουν λόγω χιονόπτωσης! 

Εκείνος παίρνει τα σκι του και κατεβαλινει τις πλαγιές χωρίς χιόνι, περνά δρόμους και φαράγγια και απολαμβάνει τη διαδρομή.Πηγή: perierga.gr