Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Ξενοδοχείο σε σχήμα ραχοκοκαλιάς “ταξιδεύει” στον ωκεανό!


Ο 32χρονος Gianluca Santosuosso από το Λονδίνο σχεδίασε ένα φουτουριστικό ξενοδοχείο σε σχήμα σπονδυλικής στήλης το οποίο επιπλέει στον ωκεανό. 

Το MORPHotel, όπως ονομάζεται, αποτελείται από κάψουλες στις οποίες θα στεγάζονται τα δωμάτια, τα εστιατόρια και όλες οι εγκαταστάσεις που οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν. 

Στα συν του βέβαια η διαρκώς μεταβαλλόμενη θέα του, που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής.


Επιπλέον διαθέτει ελικοδρόμιο, ηλιακά πάνελ, ταμιευτήρες νερού και… κήπο λαχανικών, προσφέροντας ό,τι χρειάζεται κάποιος χωρίς να πρέπει να βρεθεί στη στεριά. 

“Το ξενοδοχείο δημιουργήθηκε με βάση της φιλοσοφίας ενός ατέρμονου ταξιδιού στη θάλασσα, χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, αλλά και με το σκεπτικό μιας πλωτής πόλης που θα μπορεί να εξυπηρετήσει κατοίκους, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να δέσει όπου επιθυμεί”, λέει ο δημιουργός.

Πηγή: perierga.gr

Ο πιο “τρομακτικός” δρόμος στον κόσμο έχει 99 στροφές!


Υπάρχουν αρκετοί δρόμοι στον κόσμο που είναι επικίνδυνοι, άλλοι χρειάζονται περισσότερη προσοχή ή κάποιοι απλώς απαιτούν άριστη συμπεριφορά από τους οδηγούς. 

Αυτός, όμως, ο “δρόμος προς τον ουρανό”, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, στην επαρχία Χουνάν της Κίνας είναι ο πιο “τρομακτικός” δρόμος στον κόσμο. Και όχι άδικα.


Ανηφορίζει στο βουνό Tianmen, νότια της πόλης Zhangjiajie, φτάνοντας σε υψόμετρο 1.300 μέτρα μετά από 99 επικίνδυνες κλειστές στροφές. 

“Σίγουρα είναι δρόμος για όσους έχουν γερά νεύρα αλλά και καθόλου εξασθενημένη καρδιά”, λένε οι περισσότεροι, ντόπιοι και τουρίστες που έχουν επιχειρήσει αυτή τη δύσκολη… ανάβαση!


Ο δρόμος ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1998 και χρειάστηκαν 8 ολόκληρα χρόνια μέχρι την ολοκλήρωσή του, ενώ οι τοπικές Αρχές φρόντισαν να προσφέρουν και μια εναλλακτική λύση σε όσους δυσκολεύονται στην… οδήγηση: 

Ένα τελεφερίκ αναχωρεί από την πόλη Zhangjiajie προς την κορυφή του βουνού Tianmen, προσφέροντας εκπληκτικές εικόνες φυσικής ομορφιάς.

10 εντυπωσιακά κτήρια που δεν κατασκευάστηκαν ποτέ!


Εντυπωσιακά κτήρια που τα γνωρίσαμε σε μακέτες και ποτέ δεν τα είδαμε να υλοποιούνται… Μουσεία, εταιρείες, ουρανοξύστες, γέφυρες, δρόμοι σχεδιάστηκαν από διάσημους αρχιτέκτονες και ποτέ δεν ξεκίνησαν να κατασκευάζονται… Στη συνέχεια η λίστα έχει ενδιαφέρον…

1. Μουσείο Guggenheim, Αμπού Ντάμπι


Ο Frank Gehry το σχεδίασε για να γίνει ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα του σύγχρονου κόσμου, που θα άνοιγε το 2012 αλλά η κατασκευή του είναι εν αναμονή…

2. Minerva, Λονδίνο


Ο ψηλότερος πύργος γραφείων του Λονδίνου ακυρώθηκε το 2006 λόγω οικονομικών προβλημάτων.