Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής αυτοκινήτων!


Η εταιρεία λέγεται Carvana και έχει έδρα τις ΗΠΑ και για να δείξει πόσο έχει απλοποιήσει την on line διαδικασία πώλησης και αγοράς ενός αυτοκινήτου, δημιούργησε εγκαταστάσεις με αυτούς του αυτόματους πωλητές οχημάτων (ο πρώτος στήθηκε στην Ατλάντα). 

Η λογική του είναι απλή: 

Ο χρήστης επιλέγει on line το όχημα που θέλει και κάνει την αγορά, η εταιρεία στέλνει ένα ειδικό νόμισμα που αντιστοιχεί στο όχημά σου και εσύ το παραλαμβάνεις από τον υπερσύγχρονο αυτόματο πωλητή με τον ίδιο απλό τρόπο που θα αγόραζες ένα αναψυκτικό ή ένα σάντουιτς.Δρόμοι παίζουν… μελωδίες στο πέρασμα των αυτοκινήτων!


Ο Ιάπωνας μηχανικός Shizuo Shinoda καθώς εκτελούσε εργασίες στους δρόμους με μια μπουλντόζα αντιλήφθηκε ότι οι δονήσεις που προκαλούνται από το αυτοκίνητο στο οδόστρωμα μπορούν να παράξουν μουσική. 

Έτσι το 2007, μια ομάδα μηχανικών από το Χοκάιντο κατασκεύασαν μια σειρά από “μελωδικούς δρόμους” στην Ιαπωνία. 

Το οδόστρωμα διαθέτει αυλακώσεις που ανάλογα με την κίνηση των οχημάτων παράγουν διαφορετικές μελωδίες.


Υπάρχουν τέσσερις έτοιοι δρόμοι στην Ιαπωνία, στο Χοκάιντο, στο Wakayama, στη Σιζουόκα και στη Γκούνμα. Όλοι παίζουν διαφορετικές μελωδίες. 

Για να ακούσουν οι οδηγοί τα τραγούδια πρέπει να έχουν κλειστά τα παράθυρα στο αυτοκίνητο, να τρέχει το αυτοκίνητο σε 45 χιλιόμετρα/ώρα κρατώντας έναν τροχό πάνω από τα αυλάκια.


Πηγή: perierga.gr

Μολύβια που… φυτρώνουν!


Όταν ένα μολύβι τελειώσει την αποστολή του πάνω στις σελίδες ενός τετραδίου συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια. 

Περίπου 15 δισεκατομμύρια μολύβια πετάγονται κάθε χρόνο, ενώ σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα απόβλητα που δημιουργούνται από αυτά, τρεις φοιτητές του ΜΙΤ δημιούργησαν μια εναλλακτική λύση που ονομάζεται “Sprout Pencil” (σ.σ. “μολύβι που φυτρώνει”). 

Στη θέση της γόμας που έχουν τα περισσότερα μολύβια στο πάνω μέρος τους έχει τοποθετηθεί μια βιοδιασπώμενη κάψουλα που περιέχει ένα μίγμα σπόρων και τύρφη.


Μόλις το μολύβι είναι έτοιμο για τα σκουπίδια μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μια γλάστρα για να φυτρώσει στη συνέχεια λεβάντα, βασιλικός, ντομάτες, πράσινες πιπεριές, και πολλά άλλα λαχανικά ή βότανα. 

Ένα προϊόν που με τη λήξη της ζωής του γεννά μια νέας μορφής ζωή. Η προώθησή τους στην Ευρώπη έχει μεγάλη επιτυχία, με πάνω από 1.000.000 τεμάχια να έχουν πουληθεί το 2014. 

Ένα πακέτο των 8 τεμαχίων κοστίζει 19,95 δολάρια αν και η εταιρεία που τα προωθεί έχει σκοπό να μειώσει την τιμή για να γίνουν πιο προσιτά στους μαθητές…