Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Το Λίβερπουλ αποκτά πεζοδρόμια «ταχείας κυκλοφορίας»!


Το Λίβερπουλ έγινε η πρώτη βρετανική πόλη που απέκτησε πεζοδρόμιο «ταχείας κυκλοφορίας» στο κέντρο της. 

Η απόφαση ελήφθη μετά από έρευνα που έδειξε ότι το 47% των πολιτών θεωρούν το αργό περπάτημα ως το πιο ενοχλητικό στοιχείο όταν βγαίνει κανείς για ψώνια στα μαγαζιά.


Η λωρίδα «ταχείας κυκλοφορίας» άνοιξε στην οδό Σεντ Τζον στο κέντρο της πόλης. Θα επιτρέπει σε όσους το επιθυμούν να περπατούν γρήγορα. 

Η ιδέα των λωρίδων ταχείας κυκλοφορίας είναι πιο δημοφιλής με τους νέους. Το 69% των ερωτηθέντων στην ηλικία 16 έως 24 ετών εκφράστηκαν θετικά, ενώ μόλις το 37% των ερωτηθέντων πάνω από 55 είπε ότι στηρίζει την ιδέα. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το κατάστημα Argos.

Πηγή: in.gr

Δέντρο αψηφά το νόμο της βαρύτητας!


Ένα παράξενο δέντρο βρίσκεται ριζωμένο στο Olympic National Park της Ουάσινγκτον και φαίνεται αποφασισμένο να μην εγκαταλείψει τη ζωή, αφού προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρηθεί με τις άκρες των ριζών του “αγκιστρωμένες” αν’αμεσα σε δύο βράχια. 

Το κενό προέκυψε με τη διάβρωση του βράχου όπου ήταν ριζωμένο το δέντρο με αποτέλεσμα πολλές από τις ρίζες του να είναι εκτεθειμένες.


Το αιωρούμενο δέντρο εξακολουθεί να γεμίζει καταπράσινα φύλλα κάθε άνοιξη παρότι πολύ λίγες από τις ρίζες του ακουμπούν στο έδαφος. 

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές και το θέαμα αυτό φέρνει εδώ πολλούς επισκέπτες που θέλουν να το θαυμάσουν από κοντά. 

To Kalaloch Tree, όπως είναι το όνομά του, αρνείται να εγκαταλείψει την προσπάθειά του να παραμείνει ζωντανό και αποτελεί παράδειγμα θέλησης…


Κομμένοι κορμοί δέντρων γίνονται καμβάδες ζωγραφικής!


Η Alison Moritsugu βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να περάσει το δικό της ηχηρόμήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Χρησιμοποιεί κομμένους κορμούς δέντρων πάνω στους οποίους ζωγραφίζει όμορφα τοπία από τη φύση. 

“Τα δέντρα λειτουργούν ως τον ιδανικό καμβά για να μεταφέρουν το μήνυμα της προστασία των δασών και του περιβάλλοντος γενικότερα…


…Οι ελαιογραφίες είναι εμπνευσμένες από τα φυσικά τοπία που βλέπω γύρω μου και οι κορμοί βέβαια είναι από δέντρα που έχουν πέσει με φυσικό τρόπο, τα οποία ανακαλύπτω σε δάση των ΗΠΑ. 

Αν προστατέψουμε τα δάση αυτά τότε τα τοπία που ζωγραφίζω δεν θα χαθούν αλλά θα συνεχίζουν να υπάρχουν για να τα απολαμβάνουμε”, λέει η ίδια…


Παράξενες δημόσιες τουαλέτες!


Δημόσιες τουαλέτες κερδίζουν τις εντυπώσεις με τον σχεδιασμό τους και με την ευφυΐα των δημιουργών τους να προσφέρουν στους χρήστες κάτι παραπάνω από ιδιωτικότητα σε μια απολύτως προσωπική στιγμή. 

Έτσι σε διάφορα σημεία του κόσμου οι δημόσιες τουαλέτες προσφέρουν παιχνίδι την ώρα της… ανάγκης, έχουν θέα σε όμορφες εικόνες αλλά και σε αστείες φωτογραφίες, συντελώντας με τον τρόπο τους στην ευχαρίστηση των χρηστών. 

Δείτε στη συνέχεια μερικές πρωτότυπες ιδέες…