Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Το μεγαλύτερο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη!Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ευρώπη. 

Πρόκειται για το φωτοβολταϊκό στον ταμιευτήρα νερού Γκόντλεϋ στην περιοχή του Μάντσεστερ της δυτικής Αγγλίας. 

Το πάρκο κατασκευάζει η United Utilities, η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία ύδρευσης της Βρετανίας. Το έργο αποτελείται από 12.000 φωτοβολταϊκά πάνελ σε μια έκταση 45 στρεμμάτων από τα 60 στρέμματα του ταμιευτήρα. 

Όταν ολοκληρωθεί, το πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο θα παράγει 2,7 Γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο που θα καταναλώνονται επί τόπου.


«Έχουμε θέσει ως στόχο την κάλυψη του ενός τρίτου των ενεργειακών μας αναγκών από ΑΠΕ ως το 2020 και αυτό το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξή του» εξηγεί ο επικεφαλής της United Utilities, Κρις Σταμπς. 

Ο συγκεκριμένος ταμιευτήρας νερού επιλέχθηκε για την εγκατάσταση του πλωτού φωτοβολταϊκού αφού εκεί η ηλιακή ενέργεια θα καλύψει το ένα τρίτο της ενεργειακής κατανάλωσης για την επεξεργασία του νερού. 

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιαπωνία, η Kyocera έχει ήδη συνδέσει με το δίκτυο πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα.

Πηγή: econews.gr

Υπουργός προτείνει να εξοριστούν οι σκύλοι και οι γάτες σε άλλες χώρες!Επειδή η θρησκεία απαγορεύει τη στείρωση αφού προτάσσει "αυξάνεστε και πληθύνεστε"

Την πρόταση να εξοριστούν όλοι οι αδέσποτοι σκύλοι και όλες οι αδέσποτες γάτες σε κάποια άλλη χώρα έκανε ο υπουργός Γεωργίας του Ισραήλ, Ουρί Άριελ. 

Όπως είπε, η ιουδαϊκή θρησκεία δεν είναι σύμφωνη με τη στείρωση καθώς το πρόταγμα της είναι "αυξάνεστε και πληθύνεστε"!

Και βέβαια δεν είναι μόνον θέμα θρησκείας, είναι και το οικονομικό στη μέση. 

Ο Άριελ προτείνει, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, Yedioth Ahronoth, τα χρήματα του προϋπολογισμού που θα πήγαιναν στη στείρωση των αδέσποτων να διατεθούν "για να μεταφερθούν τα αδέσποτα, σκύλοι και γάτες (είτε όλα τα αρσενικά είτε όλα τα θηλυκά) σε μια ξένη χώρα που θα συμφωνήσει να τα δεχτεί". 

Έτσι, από την επόμενη χρονιά, το κονδύλι αυτό (για τις στειρώσεις) δεν θα ξοδεύεται.

Πάντως η πρόταση του Άριελ φαίνεται να μην έχει απήχηση ούτε στο ίδιο του το υπουργείο. 

Έντονη είναι η αντίδραση - όπως ήταν αναμενόμενο- και από τις οργανώσεις προστασίας των ζώων. 

Πηγή: news.gr

Lusail: Μια πόλη από το πουθενά!


Χτίζεται από το μηδέν στην αμμώδη ακτογραμμή του Κατάρ, ως πρότυπο αστικής ανάπτυξης και «οικοδέσποινα» του τελικού στο Μουντιάλ 2022. 

Σήμερα δεν είναι παρά μία αμμώδης έκταση 72,5τ.χλμ. κατά μήκος της ακτογραμμής του Κατάρ, στον Περσικό, πάνω στην οποία επικρατεί κατασκευαστικός «οργασμός». 

Κι όταν με το καλό αυτός τελειώσει -υπολογίζεται κοντά στο 2019- στη θέση της ερημικής αυτής περιοχής θα βρίσκεται πια μια πόλη-πρότυπο για τα αστικά κέντρα του μέλλοντος, η Lusail.

Στα κατασκευαστικά σχέδια βρίσκονται ένα επιχειρηματικό κέντρο όπου θα δεσπόζουν 4 ουρανοξύστες 75 ορόφων ο καθένας και θα το πλαισιώνουν 5στερα ξενοδοχεία, μια συνοικία αναψυχής με επίκεντρο το υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο Marina Mall -ένας ναός του εμπορίου, έκτασης 55.742 τ.μ., που σε όψη θα θυμίζει φαράγγι της ερήμου, αλλά θα έχει καταρράκτες και βενετσιάνικου τύπου κανάλια- μία λιμνοθάλασσα, τέσσερα νησιά, δύο μαρίνες, δύο γήπεδα γκολφ, ένας ζωολογικός κήπος, ένα νοσοκομείο και κατοικίες που θα μπορούν να στεγάσουν περίπου 250.000 ανθρώπους. 

Όμως, το «πετράδι» σε αυτό το «στέμμα» του αμύθητου πλούτου των πετροδολαρίων θα είναι ένα γήπεδο 86.000 θέσεων, που θα περιτριγυρίζεται από τάφρο και θα φιλοξενήσει τον τελικό του Μουντιάλ του 2022.